donderdag 1 augustus 2013

Dag 24 - Laatste dag

Als wij vanmorgen wakker worden, breekt onze laatste volledige dag van de vakantie al weer aan. Vandaag gaan wij heel rustig aan doen en optimaal genieten van onze laatste dag. We ontbijten op de hotelkamer met vers brood en beleg van de Publix. Om 9.15 lopen we via de boardwalk naar het vertrekpunt van de boot, die ons naar Hickory Island, het prive eilandje van het hotel brengt. Maar eerst halen we nog even strandhanddoeken bij de badhanddoek uitgifte. Net als gisteren nemen we weer de eerste boot naar het eiland. Deze keer staan er veel meer mensen, er blijkt zelfs een hele groep te zijn die alleen om het varen het tochtje heen en weer maakt, dus helemaal het eiland niet op gaat. Kennelijk met het idee; als het in de resortfee zit wil ik er ook gebruik van maken.






Het boottochtje duurt 20 min per keer, met even wachten bij het eiland ben je dan toch met de een klein uurtje onder de pannen. Als je geluk hebt zie je ook nog dolfijnen. Grappig idee, daar zouden wij niet opgekomen zijn. Het eiland is een soort bounty eilandje, wat ten zuiden van Lovers Key State Park, met prachtig wit zand en heel veel mooie schelpen. Het strand is recent opgespoten en daardoor veel breder dan dat wij verwacht hadden na het zien op google earth. Bij het verlaten van de boot krijgt iedere groep een keycard voor toegang tot het sanitair en als bewijs voor de terugweg per boot.
Op het eiland lopen een paar fanatieke rangers rond om in de gaten te houden of er geen ongenode gasten gebruik maken van de hotelvoorzieningen.

We gaan deze keer met de kinderen een stuk langs het strand wandelen. Tijdens de wandeling worden de nodige foto's gemaakt, omdat we de omgeving erg mooi vinden. Het is vandaag heel heet, 36 gr, maar de gevoelstemp is wel 46 gr..... Na een half uur wandelen hebben de kinderen er genoeg van en lopen zij samen terug naar het gedeelte waar de parasols en strandbedjes staan. Het wordt steeds drukker met bootjes die aanleggen om cooler en mensen op het strand af te zetten voor een day at the beach.
Tussen het dode hout zien wij een man zorgvuldig zijn handdoekje en kleding ophangen. Als wij een halfuurtje later teruglopen blijkt hij een "camouflage" hut gemaakt te hebben en staat in zijn blote kont door zijn verrekijker te turen. Volgens ons was hij niet het dierenrijk aan het bestuderen....




We nemen de boot 12.15 terug naar het hotel, deze kapitein geeft flink gas, wat heerlijk verkoelende wind oplevert. Ook deze keer zijn wij dolfijnen, hebben het ritje 4 maal gemaakt en elke keer hebben we onderweg dolfijnen gezien, heel erg leuk! Eenmaal terug bij de aanleg steiger kiezen we deze keer voor de bus terug in plaats van over de boardwalk terug naar het hotel te lopen.




De middag brengen we door bij het zwembad, het is te heet om iets anders te doen. We zoeken 4 bedjes in de schaduw en brengen een groot deel van de middag in het zwembad door. Thijs gaat eindeloos van de glijbaan af, Iris iets minder vaak. Het zoeken van bedjes kost hier helemaal geen moeite, er zijn er heel veel beschikbaar, maar door het ontwerp van de 3 zwembaden en de omgeving daar omheen komt het helemaal niet massaal over. Het zwembad waar wij bij zitten loopt geleidelijk af naar het diepe gedeelte, zoals op het strand. Hier verzamelen zich heel wat mensen die lekker half in het water zitten om zo koel te blijven. Als Iris en ik hier ook een tijdje zitten komt er een Amerikaans jongentje naar ons toe met de vraag "Why are you talking so weird with your friend". Dat vonden we enorm grappig omdat er op de tv aldoor een reclame voorbij komt voor talencursussen, waarin Nederlands wordt gesproken, als zijnde een heel vreemde taal.



's Avonds eten we bij een pizzeria in de buurt. Dit was wel een compromis, we hadden Iris en Thijs gevraagd wat en waar ze wilden eten, beide gaven als antwoord dat ze eigenlijk enorme zin in "boerenkool" hadden...... Tja, dat is een beetje lastig in de zomer en hier volstrekt onmogelijk, dus dan maar naar een pizzeria ;-).
Rond een uur of 9 zijn we weer terug in het hotel, we hebben weer een dag zonder neerslag achter de rug. Sinds we de regio van Orlando verlaten hebben, hebben we 1 x's nachts/'s morgens regen gehad, maar verder de hele week droog weer.






6 opmerkingen:

  1. Haha, er zijn dus inderdaad mensen die alleen maar heen en weer varen. Wat een geweldig strand en hotel is dit zeg, echt iets om te onthouden. Wij eten meestal boerenkool met worst op de dag van aankomst in Nederland, grappig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer dat het er al weer op zit, maar wat een heerlijke laatste dagen op dat prachtige strand. Mooie foto's, dus dat was vast genieten.
    Goede reis terug en bedankt dat we mochten meelezen, gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat vliegt zo'n vakantie om hè, maar jullie hebben weer een top vakantie gehad, ook deze dag kun je weer inlijsten !!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ga dit echt noteren, ondanks dat we geen hotel mensen zijn lijkt me dit echt top!! Ennuh wat heb je toch enge mensen rondlopen hè, je kunt ook in je zwembroek door een verrekijker kijken dacht ik zo hahahaha. Ik denk dat Laura en ik heel hard waren gaan lachen om hem......
    Jullie hebben echt een super mooie vakantie gehad weer en het blog was weer een genot om te lezen en om naar te kijken. Thanks!
    Gr. Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een scary people lopen er toch rond, een beetje gluren naar de buren ieuw!
    Wel een schitterend eiland, dat witte zand is echt geweldig!
    Jammer dat de vakantie er weer op zit, maar jullie hebben weer heel wat herinneringen mee naar huis te nemen.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo heerlijk weer om vanmorgen jullie blog weer te kunnen lezen, maar helaas zit jullie reis er no ook alweer op!
    Maar wat hebben jullie ook een prachtige reis gehad en wat een prachtiege foto's!!!!!!!
    En we nemem weer een hoop tips uit jullie blog voor volgend jaar thanxx voor het meelezen van jullie super blog.
    Groetjes de moolenschotjes

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!