donderdag 18 juli 2013

Dag 14 - Kissimmee, Seaworld

Zoals elke ochtend, ook nu weer om 7 uur wakker.... Het lukt mij maar niet om langer te slapen. De kinderen hadden zich gisteravond weer voor de tv geïnstalleerd, er zijn hier zenders die niets anders als continu series als Castle, NCIS en CSI uitzenden. Daar kunnen ze eindeloos naar kijken. Maar gisteravond had de tv problemen! Het beeld viel steeds weg... We hadden ook aldoor al een irritant piepje vanuit het alarm, het gaf trouble aan, maar hoe los je dat op... Toen deed de Wifi het ook ineens niet meer....de stroom doet het wel, maar ergens komt er geen signaal binnen. Iris en Thijs kijken elkaar een beetje verveeld aan, wat nu... Dan maar naar de gameroom! Ze zijn daar nog nauwelijks geweest, maar nu gedwongen door het gebrek aan digitaal vermaak, wilden ze wel! We hebben allerlei spellen, zoals airhockey, tafelvoetbal, biljarten, heel fanatiek gedaan (want we willen natuurlijk wel winnen)en hebben een hele leuke avond gehad. Het was ineens heel laat!
 Omdat we niets moeten vanmorgen dommel ik toch weer in om om 9 uur wakker te worden, tijd om op te staan! Alle spullen in te pakken, bedden afhalen, wasmachine aan en de villa natuurlijk netjes achter laten. Met moeite !!! Krijgen we alles in de auto... We nemen ook de luchtbedden, strandballen, ed opgeblazen mee. En hoewel we aardig al het eten en drinken op gemaakt hadden hebben we toch nog veel losse zooi...


Ma een half uurtje rijden zijn we bij Bella Vida, onze nieuwe adres. Dit is een gated community, er zit wel iemand bij de poort, maar we hoeven alleen een code in te toetsen en kunnen dan verder. Opvallend zijn alle zonnige kleuren waar de huizen in zijn geschilderd, ziet er echt mooi uit. Al snel hebben we "ons" huis gevonden, het ziet er prima uit. Van buiten nog mooier, van binnen vonden we het andere huis mooier, qua indeling, maar een prima villa. zeker omdat we hen kort voor vertrek pas geboekt hebben, toen er niet meer zoveel keus was. Hier maar één woonkamer en de keuken is onderdeel van de woonkamer, maar een verder een prima villa. Ook weer een poolalarm, maar deze kan uitgezet worden!!! Dat doen we dus ook gelijk. Als we ons hebben geïnstalleerd, spullen uitgepakt, kop koffie gedronken, rijden we naar de Walmart om eea aan verse boodschappen te halen. De Walmart is zo dichtbij dat je er naar toe kan lopen.









Natuurlijk is er weer discussie wie in welke kamer mag slapen. Er zijn er 4 met elk een eigen badkamer, criteria zijn zachtheid van matras, breedte bed wel of geen tv op de kamer en de verdieping waarop de kamer zich bevindt. 

Daarna wordt het zwembad ingewijd, het water is iets warmer als bij de vorige villa, lekker. Maar als Thijs het bubbelbad aanzet blijkt dit verwarmd te zijn, heerlijk! We bubbelen zelfs een poosje met z'n vieren, daar wordt je dan weer sloom van dus hoog tijd voor een bedje in de schaduw/zon..... 

Rond 4 uur vertrekken we richting Seaworld, eerst rijden we langs een Five Guys voor een lekkere hamburger. Rond half zes rijden we het parkeerterrein van Seaworld op en mogen we preferred parking staan, lekker, hoeven we niet zo ver te lopen. 












Als we het park inlopen zien we dat het toch wel rustiger is als vroeger op de dag, helemaal goed! Nadeel is natuurlijk dat veel al gesloten of afgelopen is. Ipv dolfijnen voeren zijn we naar de Dolphin viewing geweest, Iris stond mooi vooraan, kon een dolfijn aaien en er kwam een aantal keer één met zijn kop voor haar omhoog, dus helemaal gelukkig. Thijs kijkt mee maar durft niet zelf dieren aan te raken. Daarna lopen we langs wat andere dieren, zoals de haaien, roggen, zeeleeuwen en zeehonden. De zeeleeuwen waren druk in de weer, vermakelijk om naar te kijken, knap hoe ze met hun lijfen de rotsen op kunnen klimmen. Als we verder lopen zien we een pikzwarte lucht, er wordt omgeroepen dat attracties gesloten worden ivm het weer. Het gaat echt hard regenen, maar gelukkig hadden we poncho's mee. We schuilen even, als het wat minder hard gaat lopen we weer verder. We Kijken een tijdje bij de underwater viewing van de dolfijnen. dan lopen we richting het Shamu stadion. 

Bij Wild Artic is nauwelijks een wachtrij, we doen de helikopter animatie, daarna loop je langs een aantal dieren waar natuurlijk een tijdje kijken. de ijsbeer vinden we erg zielig en natuurlijk kijken we een tijdje bij de beluga's. Thijs koopt een leuke ijsbeerknuffel. Inmiddels is het tijd om een plekje te gaan zoeken om naar Shamu Rocks te gaan kijken. We hebben mooie plekken, onder het genot van de geuren van enorme kalkoen poten die voor ons geconsumeerd worden wachten we op de show. 






We vinden de show echt geweldig, het is een spektakel van water, licht, rockmuziek en orka's.
Met als finale zelfs nog vuurwerk erbij. Weer terug in de villa, gaan de kinderen nog het bubbelbad in, waar ze ijs met de Magic shell opeten. 

9 opmerkingen:

  1. Nou jullie nieuwe onderkomen ziet er toch ook niet slecht uit hoor. Echt mooi. En wat een heerlijke dag hebben jullie in Sea World gehad. Bij het zien van de foto's (vooral van Shamu rocks) wil ik toch zelf ook wel weer eens naar dit park.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Villa ziet er prima uit. Ook fijn dat het poolalarm kan worden afgezet. Ik vind dat altijd zo irritant als dat niet kan en je hebt het eigenlijk niet nodig omdat je geen kleine kinderen hebt. Zo'n ding wordt altijd een keer vergeten als er iemand anders slaapt.
    Wij zaten in December " om de hoek" bij Terra Verde. Walmart is idd op loopafstand.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie villa, en verwarmd hottub hmm, een five guys burger Hmm lekker, en dan naar Seaworld.
    Een dag naar mijn hart..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De huizen in Bella Vida lijken erg op de huizen in Watersong, zelfde bouwer. Lekker hoor zo'n verwarmde jacuzzi, daar kijken wij ook weer zo naar uit.
    Dit was weer een superdag met vuurwerk als finale. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om 's avonds pas naar Seaworld te gaan, ook wat rustiger, dat is fijn.
    Mooi nieuw huis en weer lekker verder gaan met genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het nieuwe optrekje ziet er weer prima uit! Wij gaan vanavond Seaworld bezoeken, hopelijk is het dan ook niet zo druk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er prima uit die villa ! En Seaworld blijft prachtig, ondanks het weer. Wij gaan dus vanavond, maar ik geloof niet dat dat een hele goede timing is ....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ha,ha, bij ons was er ook wat discussie over wie in welke kamer zou gaan slapen. In de kamer met tweepersoons bed en tv of een kamer met 2 1 persoonsbedden zonder tv.ze gaan hier op de helft van de vakantie ruilen van kamer.
    Heel veel plezier ook in deze villa.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk dat jullie op Bella Vida zitten! Wij zitten er over twee weekjes ook, op nummer 4530! Lekker dichtbij de WalMart en als je de poort uitgaat en dan linksaf dan kan je mooi een stuk 192 afsnijden :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!