dinsdag 9 juli 2013

Dag 5 - Naar Orlando

Dag 5 - Naar Orlando

Naar aanleiding van de vragen over het fietsen in Miami van ons gisteren het volgende: in Miami Beach staan totaal op allerlei locaties, 1000 fietsen van Decobike. De fietsen zijn een soort beachcruisers, een wat lager model fiets, met een zadel wat heel makkelijk in hoogte verstelbaar is. Kinderen kunnen er wat hoogte betreft zeker op, maar ik weet niet vanaf welke leeftijd/ lengte ze geschikt zijn. Zie eventueel Decobike

Vanmorgen zijn we de dag begonnen met een strandwandeling. Om 7.45 uur lopen we samen al op het strand, de kinderen liggen nog lekker in bed, ze hadden geen zin om mee te gaan. Na 5 kwartier gelopen te hebben, voor het grootste deel over het strand en verder over de beach walk lopen we, na een koffie en een frappucino gehaald te hebben bij de Starbucks, terug naar het hotel. Iris en Thijs al helemaal klaar om mee te gaan ontbijten, wat we deze morgen bij 'Van Dyke' op Lincoln Road doen. Thijs heeft de Amerikaanse ontbijten ontdekt en besteld, scrumbled egg met gebakken spek en wentelteefjes met stroop. Hij eet het ook bijna helemaal op..., ongelofelijk, waar hij dat allemaal laat. Hier serveren ze een berry fruit salade, echt heerlijk. 







Terug naar het hotel moeten we nog even schuilen voor een pittig regenbuitje. Maar zoals meestal was dit buitje kort maar krachtig. In het hotel laten we de auto ophalen, gooien snel de laatste spullen in de koffer, Harm gaat nog snel douchen. Als we in de lobby aankomen met de bagage, wordt de auto net voorgereden. Harm betaald de hotel rekening en om 10.36 zitten we in de auto op weg naar Davenport. We hebben mooie dagen in Miami gehad, iets minder gedaan als gewoonlijk, maar het was prima zo. Het weer was geweldig aldoor rond de 30 graden en nagenoeg droog. 

Met wat moeite, door het enorm drukke verkeer, verlaten we Miami. Via de 195 en iets later via de Turnpike, de 91, rijden we van heftige bui naar heftige bui. De lucht is afwisselend loodgrijs en dan weer blauw.... Het bizarre is dat na bijna elke heftige regenbui er wel een auto met problemen stond. Een overdwars op de vangrail en een paar met schade op de vluchtstrook. 

Harm zet $ 5,00 op de eerste gespotte alligator met getuige. En op de achterbank wordt direct het plan gesmeed te doen alsof en de winst te delen... Gelukkig hebben wij goede oren 😜.



Rond 1.15 stoppen we bij een pompstation, we halen broodjes bij "Earl sandwich". Wij waren hier nog nooit geweest, maar prima broodjes! 
Een stuk verder zien we enorm zwarte rookwolken boven de bomen vandaan komen. Als we er dichtbij rijden, zien we dat er een groot stuk bos in brand staat, alleen laag bij de grond brandt het. De bomen zijn alleen geschroeid. Er lopen ook brandweermannen bij, dus wij denken dat ze hier gecontroleerd bos, of een deel daarvan, laten afbranden. We hebben ooit ergens gelezen dat ze dat hier doen.

Om 15.05 uur rijden we Tuscan Ridge op en 3 min later zijn we bij de villa. We zetten onze bagage binnen, omdat we gelijk door naar de Walmart te gaan om het huis te foerageren. Snel lopen we een rondje door het huis, testen de wifi, maar daar hebben we een wachtwoord voor nodig, wat nergens in de info terug te vinden is. Dit geeft natuurlijk "lichte" paniek, want zonder internet zijn we niets meer schijnbaar.... afgesloten van de buitenwereld.  Na goed zoeken blijkt de router op de kamer van Iris te staan, maar ook daar geen wachtwoord. 










Harm beslist dat we eerst naar de Walmart gaan, daarna zal hij wel even bellen maar de management compact. Ineens roept Thijs dat we allemaal sukkels zijn..,. Het wachtwoord staat met grote letters op de voorkant van de multomap met huisregels en er niet in.... Mooi, opgelost, we gaan boodschappen doen! Op een of andere manier vliegt de tijd bij de Walmart en kom je ook altijd tijd te kort. Na vijven zijn we bij de villa terug, als de boodschappen ingeruimd zijn gaan we lekker bij het zwembad zitten. He, wat is het hier toch naar.....


15 opmerkingen:

  1. Erg leuk verslag en wat een mooie villa!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He heerlijk je eigen villa met pool, prachtige villa trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet de berry salade er lekker uit zeg. Leuk dat ze bij een pompstation ook sandwiches van Earl verkopen. Echt lachen al die boodschappen, jullie kunnen er even tegen, haha. Veel plezier in Orlando.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed rustig aan gedaan in Miami, en dan nu heerlijk relaxen en misschien wel...rustig aan doen:)
    Wat een schitterende villa gaat vast goed komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou inderdaad heel naar zo'n enorme ruime villa met een eigen zwembad, maar het is niet anders ;-)
    Humor dat de wifi code gewoon onder jullie neus ligt en jullie maar overal zoeken. Gelukkig voor ons dat Thijs een goede speurder is.
    Heel veel plezier in de villa en overal daar om heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige villa en wat een ruimte, daar gaan jullie vast super van genieten. Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt een mooie villa hoor! En met de nu goed gevulde koelkast komen jullie de dag wel door! Geniet er lekker van.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie villa, ziet er goed uit! Heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En daar heb je lang gezeten volgens mij, bij dat zwembad ;-) ! En zal je vertellen .... wij hadden precies hetzelfde met dat wachtwoord voor internet !!! Wij zoeken, hele huis door, in de map, etc. Staat het VOOROP de map ;-) ! Om het iedereen makkelijk te maken, hahaha !!!

    Prachtige villa zeg; heel relaxed ! En ik herinner met nog goed van onze kids, zo rond die leeftijd begon het echte eten pas; wat kan daar veel naar binnen !! En, het gaat nog wel even door !! Hahaha !!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooie villa, ziet er inderdaad heel erg naar uit!! haha, de tip van het wachtwoord voor internet op de voorkant van de map, heb ik in mijn opgenomen, mocht dat zo zijn bij ons in de villa scheelt dat toch weer wat speurwerk :)
    Enjoy!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. leuk, leuk, leuk ..... en ik ben helemaal niet jaloers hoor ;-)
    Vergeet vooral niet naar de outlet van Victoria Secret te gaan in Orlando :)
    Heerlijk genieten (voor jullie, maar ook voor ons thuisblijvers).

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zoals je al zegt......wat een rot leven!
    Villa ziet er prachtig uit, geniet lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lekker drukke dag gehad, mooie villa en gelukkig hebben jullie uiteindelijk internet, wat zouden bloggers zonder....
    We moeten nog wel even wat inhalen van jullie dagen in Miami. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Haha, wat een paniek om de internetcode. Wat een deja-vu, wij hadden dat vorig jaar ook. Eigenlijk erg dat we helemaal onthand zijn tegenwoordig zonder internet!
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Helemaal weer bij gelezen, en wat genieten jullie weer. Nu lekker in Orlando met een mooie villa, helemaal super. Blijf geniet, wij lezen mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!