donderdag 11 juli 2013

Dag 7 - Sea World

In Nederland hebben we een 14 daagse pas voor Sea World, aquatica, Bush Gardens en Lego land gekocht. Vandaag gaan we die activeren, het eerste park wat we bezoeken is Sea World. Om 8.30 zitten we in de auto, omdat we er vroeg willen zijn. Zelfs Iris, die graag lang slaapt, heeft geen moeite met opstaan! Precies om 9 uur rijden we de parking op, na het betalen van de verichte $15,00 kunnen we de auto vrij vooraan parkeren. Eerst langs de tassencontrole, dan het park in. De streepjescode van de toegangskaart wordt gelinkt aan een vingerafdruk, zo heeft iedereen een eigen persoonlijke toegangskaart. Ik dacht dat er ook legitimatie mee moest, maar nee, dus voor niets de paspoorten mee genomen.

Pinguin in een aquarium

Als eerste gaan we naar 'Antarctica' een nieuwe attractie waar nu nog maar een wachtrij van 15 min staat. Een uur later zien we dat de wachttijd inmiddels al 90 min is. Via een pad tussen dranghekken, loop je een route van een paar honderd meter. De route leidt je tussen rotsen met sneeuw, ijs en ijspegels door. Na 3 verschillende grotten moet je de beslissing maken tussen een "mild" of "wild" ride. Iedereen wil natuurlijk de wild ride, alleen ik heb zo mijn bedenkingen. Ik houd totaal niet van achtbanen en heb eigenlijk geen idee wat deze attractie inhoudt. Ik laat mij overhalen dat het totaal niet eng is en dat is ook zo. Met een groep mensen ga je in een karretje, dan ervaar je wat een baby pinguïn meemaakt als hij leert zwemmen ed. Je draait en schud wat in je karretje. Daarna is er nog een klein deel waar je door heen loopt, je ziet daar groepen pinguïns zowel boven als onderwater. het is een aardige attractie, maar wat ons betreft niet waard, om lang voor in de rij te staan.







Als we bij Antartica vandaan komt, zoet Iris dat er nauwelijks een rij de de "kraken" staat. Zij is de enige die van achtbanen houdt, ze probeert nog even Thijs mee te krijgen, maar helaas.. Dan maar snel alleen, vindt ze ook niet echt erg. Terwijl ik op haar wacht, gaan Harm en Thijs vast naar de zeehonden en zeeleeuwen. Tegen betaling krijg je daar een portie vis, om aan deze dieren te voeren. Je moet daarbij goed mikken, want er zijn nog andere kapers op de kust. De vogels zijn zo gehaaid dat bij d'r geringste aarzeling of hapering de zeeleeuwen hun visje kwijt zijn. 

jonge dolfijntjes



We gaan nog naar de shows One Ocean, Blue horizons en Clyde and Seamore (hier vinden we mime speler het leukst). Dan is het inmiddels 14.00 uur en vinden we het mooi geweest voor vandaag. Het is bloedheet, op de meeste tribunes zit je in de volle zon, we verlangen naar een verfrissende duik in het zwembad. We verlaten het park via de Dolphin Nursery, zo schattig om naar die baby dolfijnen te kijken ( dit doen we dan ook nog een min of 20). Na een klein half uurtje rijden, zijn we al weer bij de villa. 




De rest van de middag brengen we relaxend door, rond 16.00 uur komt er een pittige regenbui voorbij, maar na een kwartier is het alweer droog en keert de zon terug. 's Avonds gaan we naar Downtown Disney. Het is echt mega druk.  De heren willen natuurlijk de Lego shop in en zijn er maar moeilijk van te overtuigen dat die grote dozen echt niet in de koffer passen!!! Iris slaagt bij de sunglass hut eindelijk voor een mooie Ray-ban, dus helemaal happy... Thijs is moe (de rest eigenlijk ook), we blijven dus niet heel lang. Thuis kijken we wat tv en werk ik het blog nog bij. Dan is het tijd om te gaan slapen.

9 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke vakantiedag.
    Zo zien we ze graag.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer bijgelegen, jullie hebben een heerlijke vakantie en een prachtige villa..
    Super tijd !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat hebben jullie weer twee heerlijke dagen gehad. En weer goed geslaagd met shoppen. Erg gezellig ook de minimeeting met Robert-Jan en fam.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed om te lezen dat Antartica ook voor niet achtbaan liefhebbers te doen is, lijkt me een leuke attractie. Ik mis waar jullie gegeten hebben in het verhaaltje, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een lekkere dagen hebben jullie weer gehad, de vroege start bij antartica is een goede tip, die op ons lijstje gaat :). Enjoy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi he sea world!! En wat een mooie foto's .
    Ja het is hier elke dag genieten.
    En ook zo leuk om te lezen, waar wij zelf een paar dagen geleden ook waren.
    Veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou Christa bedankt voor de tip van de wild ride, anders was ik volgend jaar mooi voor mild gegaan. Je weet ik ben ook geen held in dit soort dingen. Goed hoor dat Iris overal in durft. Hier is Gène de achtbanen rijder en Laura en Alec gaan nu steeds meer durven.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Weer een enorm leuke dag lijkt mij. Wij zijn ook benieuwd naar Antartica.
    Nog heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hé, ik zie een bekend broekje !! Heerlijke dag, Seaworld blijft prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!