vrijdag 2 augustus 2013

Terugreis

Aan alles komt een eind, dus ook aan deze vakantie. Als we vanmorgen wakker worden is het toch echt de dag aangebroken waarop we naar huis gaan. Vanmiddag om 15.50 uur vliegen we naar huis vanaf het vliegveld van Ft. Myers. We ontbijten eerst, dan pakken we de laatste spullen in de koffers. We vullen twee koffers tot 22,5 kg, een klein beetje marge,  in de andere twee hebben we zelfs nog wat ruimte over... Dat komt goed uit. Om de tijd te doden totdat we naar het vliegveld gaan, verlaten we om 9.30 uur dit mooie hotel, om rond 10 uur bij de Coastland Mall in Naples aan te komen.  Met allemaal een korte broek/rok aan en een lange (geen rok) in de handbagage gaan we nog even shoppen, om  daarna  nog wat te eten in de foodcourt.



Iris koopt nog een paar schoenen in de sale en een shirt bij A&F, Christa een paar All Stars en beide dames een Iphone hoesje. Op de parkeerplaats worden de laatste inkopen in de koffer gedaan en gaan de eerste lange broeken aan. Security komt een kijkje nemen wat er aan de hand is ;-0. Het past er allemaal precies nog bij. 
Dan is het toch echt tijd naar het vliegveld te rijden. Het is nog een klein uurtje rijden naar het vliegveld, waar we rond 1 uur aankomen. We tanken de auto nog zo vol mogelijk is, wat een beetje gokken is omdat we altijd eerst betalen, dan voor dat bedrag benzine tanken. Maar we gokken redelijk goed, de tank lijkt vol. 




Op naar de autoreturn van Hertz. Het is wel lekker rustig hier, heel anders als de drukte bij Miami. We rijden de garage in, laden de bagage uit. Ondertussen loopt een medewerker van Hertz om de auto heen en constateert dat wij een deuk in de kofferbak boven het nummerbord hebben..... Dat is balen. Wij hebben dat echt niet zelf gedaan, maar ook niet gezien, het is een soort symmetrische deukje boven het nummerbord, eigenlijk dachten we dat het de vorm van de auto was. We hadden wel aldoor wat problemen met het sluiten van de kofferbak, maar dit nooit vermoed.  Thuis hebben we de foto's van de auto vanaf het begin nog eens bekeken, we zien alleen maar foto's met de deukjes. Of we hebben hem zo mee gekregen of  het is door de heren van de valet parking de eerste avond veroorzaakt. We hebben geen scherpe foto's van afhalen van de auto maar wel van de de volgende ochtend en daar zitten de deukjes er al in... Harm moet mee om wat formulieren in te vullen, het schijnt dat we voor de schade verzekerd zijn, gelukkig maar. Voortaan zelf maar heel goed kijken en van alle zijdes foto's maken.



Het inchecken en de paspoort controle gaan heel vlot.  De security check heeft wat meer voeten in de aarde. 
Harm gaat als eerste en komt als verdacht uit de bodyscan, moet op de volgende plek met de benen uit elkaar en armen gespreid staan om gefouilleerd te worden. Hierna wordt hij doorverwezen naar de volgende voetjes op de vloer om aldaar een volgende check te ondergaan. Er wordt een soort pad langs de handen gehaald welke vervolgens in een apparaat gaat. De ionocan 500, een "simultaneous explosies and narcotica trace detector, with the ability to detect multiple threats"! Alle vooroordelen blijken niet bewaarheid te worden en Harm mag eindelijk verder.  
Thijs komt ook verdacht door de bodyscan en moet ook met armen en benen gespreid staan, zijn broek zakt bijna af omdat zij riem door de rontgenscanner moet. Ook hij blijkt geen gevaar.
Iris lacht lief naar het security personeel en mag overal zo doorlopen.
Zoals gewoonlijk heeft de controle van Christa weer meer tijd nodig, dit waarschijnlijk in verband met metaal op onverwachte plaatsen in kleding of oren.
Na alles weer aangetrokken en ingepakt te hebben, komt Thijs er achter dat zijn riem niet meer compleet is, hij stevent pardoes terug en weet duidelijk te maken dat hij onderdelen van zijn riem mist.  Na enig zoeken blijkt dat aan de "onveilige kant" zijn lusje ligt en deze wordt door een medewerker aan Thijs meegegeven.
Al met al heeft de familie M. de security heel wat werk bezorgd!

Het is ook heel rustig op dit vliegveld, heel prettig, terwijl het toch het 50ste vliegveld van Amerika is qua aantal vervoerde passagiers. 
Over de vlucht valt weinig te melden. Deze verliep uiterst soepel en stipt op tijd. Harm heeft minder dan de helft meegemaakt, hij sliep prima op zijn slaappil. De rest heeft geen oog dichtgedaan en zich voornamelijk vermaakt met films kijken. Het eten, chicken of pasta, vonden wij vreselijk. Zelfs de broodjes smaakten nergens naar, maar smaken verschillen kennelijk, want de rij achter ons vonden ze het "delicious".......

Om 7 uur landen we op Düsseldorf en om 8.00 uur zitten we al in de auto op de snelweg naar huis, waar we precies 2 uur later aankomen. 
Zo is er dan echt een eind gekomen aan deze heerlijke vakantie. 


Thuis bleek dat de koffer van Iris geopend was, er zat een briefje in met de groeten van de security ;-)


We willen iedereen bedanken voor het meelezen en de leuke reacties op onze geplaatste berichten. Ook aan alle tips en goede adviezen en ervaringen van anderen hebben we veel gehad. 

Tot blogs,

Harm, Christa, Iris en Thijs

 


13 opmerkingen:

  1. Jullie bedankt voor het bijhouden van het blog, we hebben met plezier meegelezen. Wij gaan morgen weer naar huis. Wij nemen maar zelf iets te eten mee in het vliegtuig wat we op het vliegveld kopen.
    Bij ons zit er elk jaar wel een briefje van de TSA in 1 van de koffers dus dat zal nu wel niet anders zijn. Succes met de jetlag en misschien tot een volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond jullie blog erg leuk om te lezen en weer ideeën opgedaan, wie weet voor een volgende keer. Voorlopig zitten we hier nog 2 weken en genieten. Gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor het bijhouden van het blog, het was leuk om jullie te volgen . Wij genieten hier nog even 2 weken door, gr Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt dat we mochten meelezen, heerlijk blog!!
    Tot een volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie weer bedankt voor het mooie blog en dito vakantie, het was weer genieten. We zijn elkaar niet tegengekomen ondanks de korte afstand :). Wie weet tot de volgende keer!
    Gr. Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Welkom thuis! Jullie hadden een heerlijke vakantie en ik heb meegenoten, dank voor je leuke verslag. Sterkte met de jetlag en tot de volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Welkom in Nederland!, Wat hebben jullie weer veel gezien en gedaan, heerlijk om dat elke ochtend mee te beleven.
    Je schrijfstijl leest lekker weg, en de hoeveelheid foto's is ook super, net of ik er een klein beetje bij was :)
    Succes met het tijdsverschil en slapen zonder airco, en hopelijk tot de volgende keer!
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jammer dat jullie weer thuis zijn,was zo lekker om s'morgens ff jullie blog te lezen.
    Maar nogmaals wat hebben we allemaal een top vacantie gehad.
    En ook bij ons hadden ze de koffer opengemaakt en een briefje achtergelaten:)
    Bedankt voor het mee mogen lezen van jullie blog en hopenlijk dat we volgend jaar er weer ven mogen genieten!!!
    Groetjes de moolenschotjes

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Welkom thuis, het was erg leuk om jullie te volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Welkom thuis en bedankt voor het leuke blog. Gelukkig is de overgang niet zo groot naar het weer in Nederland. Ik vond het leuk om iedere dag jullie verhalen te lezen. Tot een volgende keer of op ons blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hahaha !!! Het eten was vreselijk ;-) !! Ik kan er niet aan wennen, dat vliegtuigvoedsel ! Lekker laatste dagje, ik zie geen honden in de koffers, en geef die security eens ongelijk als twee dames zich staan om te kleden op het parkeerterrein ! Was een mooie trip, leuk dat we elkaar zo vaak gezien hebben, was erg gezellig. En goed dat je het bloggen zo trouw hebt volgehouden. Iedereen weer aan de slag, jetlag achter de rug. Op naar de volgende trip maar weer. Dank voor het kunnen meelezen !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dankjewel voor het gezellig blog! Zeker een paar mooie ideetjes kunnen noteren voor onze reis volgend jaar.
    Succes met de jetlag en op naar de volgende trip toch!

    groetjes
    Davina

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bedankt voor je gezellige blog! En dat we mee hebben mogen genieten van jullie vakantie. Jullie kunnen terug kijken op een mooie vakantie! Succes met de jetlag en hopelijk tot de volgende blog!
    Groetjes Iris

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!