zaterdag 27 juli 2013

Dag 23 - Hyatt Resort


Onze laatste dagen van deze vakantie doen we lekker rustig aan. Dat is niet zo moeilijk want dit mooie resort heeft allerlei plekken om te relaxen. 3 verschillende zwembaden, maar ook nog privé strand. Wij gaan vandaag naar het privéstrand. Om daar te komen vertrekt loop je eerst over een boardwalk van een kwart mijl, vervolgengs vertrekt er elk uur een boot van het hotel voor een beperkt aantal mensen. We nemen de eerste boot, welke om 9.45 vertrekt, de boottocht is 20 min. Als we staan te wachten komen de 2 hotelhonden met de eigenaresse ook langs. Zij gaan tot groot plezier van Thijs even mee om uit te waaien op de boot. 
Onderweg zien we 2 dolfijnen, daar hoopten we natuurlijk op, fantastisch dat we ze zien. 



Op het eilandje aangekomen, is het ong 6 min lopen voor je op het strand bent. Op het prachtig witte zand, staat een rij bedjes met parasols klaar. Omdat we de eerste zijn, kunnen we kiezen waar we gaan liggen. Harm en ik gaan eigenlijk gelijk nadat we aankomen een stuk lopen. Het is echt enorm mooi hier, wel heel erg warm. Een uur later, de boot vaart 1x per uur komen er weer wat mensen bij, maar gaan er ook al weer mensen terug. Eigenlijk blijft het heel rustig op het eilandje. Wij nemen de boot van 13.15 terug naar het hotel. 












Deze keer zien we onderweg 5 dolfijnen! Omdat ze vlak bij het eindpunt zijn, gaan we niet met de klaarstaande bus mee, maar blijven we nog even kijken op de steiger. Al heel snel komen er 3 of 4 dolfijnen onze kant op zwemmen!!! Ze blijven een min of 5 in de buurt zwemmen. Eentje komt zelfs bij het begin van de aanlegsteiger op een meter afstand van Iris. Omdat ik net aan het filmen was met mijn toestel, helaas geen goede foto's. Maar het was erg leuk, goed dat we gewacht hebben. We lopen terug, de boardwalk weer af.


deze dolfijn kwam bij de steiger naar ons kijken

Harm en ik douchen snel en rijden dan even naar de Publix om vers fruit en brood te halen voor de lunch. Om 15.15 lopen we naar het zwembad, de zee vonden we vanwege het vele wier niet echt lekker om in te zwemmen, we zijn inmiddels wel toe aan een lekkere duik. Het is warm, 36 gr.,  vandaag, maar gevoelstemp 46 gr op het  warmste moment....

We eten 's avonds bij de Outback, met een gratis Bloomin Onion, door een ingevulde enquete. Het eten smaakt allemaal weer prima. Wel even wat consternatie, omdat er iemand niet goed geworden, die uiteindelijk met een brancard werd afgevoerd. Om 9 uur 's avonds zijn we weer terug in het hotel. De dag is omgevlogen, terwijl we eigenlijk niet heel veel hebben gedaan... Het lijkt wel vakantie ;-)
wachten totdat de pieper afgaat





11 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke relaxte dag! Daar heb je toch vakantie voor! En wat gaaf van die dolfijnen! Geniet nog maar lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een paradijselijk strand, heel mooi. Wat een super foto's heb je gemaakt. Oh die foto van Thijs met de honden, heerlijk! Veel plezier en je vooral niet inspannen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat super zo'n privé strandje. Je zou ook de hele dag heen en weer kunnen varen en lekker dolfijnen gaan spotten, fantastisch.
    Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha, ha, dat is precies war Iris voorstelde vandaag te gaan doen!

      Verwijderen
  4. Jaaa dat wil ik ook...met een boot naar een privé strand, dat is pas echt luxe zeg. Super mooie foto's weer en dolfijnen op korte afstand gespot ook nog. Top dagje weer.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo wat een heerlijke dag je eigen little toot!!! En dan wilde dolfijnen zien super gaaf.
    Wat een geluk en dan naar een prive strand je voelt je soms wel heel speciaal daar he.
    Heerlijk om zo nog jullie jullie verhalen te lezen .
    Veel,plezier gr de moolenschotjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gaaf zo'n privé plek :), en die ontmoeting met dolfijnen zijn inderdaad heel speciaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super dat jullie zoveel dolfijnen gezien hebben !!! Zeker ook nog eens zo verschrikkelijk dichtbij. Volgens mij geen spijt van dit hotel, zeker niet met die honden ;-) !!! Gewoon meenemen !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijk dagje dit is pas echt vakantie vieren......

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie foto's weer, het ziet er allemaal wel erg gaaf uit en dan ook nog dolfijnen spotten.Dat kan haast niet beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Super dag, met veel wildlife, te gek dolfijnen zo dichtbij!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!