zaterdag 13 juli 2013

Dag 9 - Lake Louisa State Park en Relaxen

We worden vandaag pas om 8 uur wakker, dat is voor het eerst deze vakantie. Thijs zit al in de woonkamer tv te kijken, hij zegt al een uur wakker te zijn. We gaan deze dag weinig ondernemen. We ontbijten rustig en uitgebreid, als we allemaal klaar zijn stappen we in de auto op weg naar het Lake Louisa State park bij Clermont. Na ongeveer 20 min rijden zijn we er, na het betalen van $ 5,00 rijden we het State Park in.









Dit park staat bekend om zijn glooiende heuvels en de mooie meren. Lake Louisa is de grootste in een keten van 13 meren met elkaar verbonden door de Palatlakaha River. We rijden door het glooiende landschap met mooie uitzichten en parkeren regelmatig de auto om een stukje te lopen. Helaas zien we hier geen alligators, hoewel ze wel in de meren leven, maar verschilende andere dieren. Opvallend zijn de grote hoeveelheden vlinders, sommige bijna zo groot als kleine vogels. 













Na ruim 2 uur in het State Park te zijn geweest rijden we terug naar Davenport , onderweg stoppen we nog bij een Starbucks voor frappucino's. De rest van de dag zijn we in de villa en doen we weinig, we lezen, zwemmen, spelen spelletjes, etc. Rond 14.30 begint het te waaien, de lucht is inmiddels heel donker geworden en rond 15.00 begint het dan te onweren en te regenen. 


Volgens de weersverwachting houdt de regen tot morgenochtend aan morgenmiddag komt er dan weer een nieuw front voorbij.  Maar rond half zeven is het alweer gelukkig droog en breekt zelfs de zon alweer een beetje door. We eten "pasta a la Christine", na het eten rijden de Jungle Golf in Kissimmee. De heren hebben er aanleg voor en slaan beide 3x een hole in one, maar ik volg hen met slechts 2 slagen meer op het totaal, ook niet slecht. Iris heeft het meeste waar gehand voor haar geld, ze heeft lekker vaak het balletje mogen slaan ;-)



Op de terugweg willen we nog even een ijsje halen... De Diary Queen die volgens ons navigatie systeem vlak bij de Outback zit is er niet mee, of voor ons onvindbaar. Als we een MacDonalds langs de weg zien, doen we daar een poging voor een ijsje. Er staat een kleine rij, als we aan de beurt zijn, blijkt het ijs op te zijn!! Dus dat gaat ook niet door, we vervolgen onze weg naar huis en besluiten dan een poging te doen bij "Twistee Treat". op de heenweg toen we hier langs reden stond er een rij, nu waren er nog steeds veel mensen, dus we gaan het ook eens proberen. De meisjes die er werken zijn echt enorm vriendelijk, echt leuk. Harm en ik nemen een kleine chocolate dipped cone, de kids iets met gekleurde spikkels. De chocolade van de DQ vinden we lekkerder, maar dit was ook prima te eten.
Een leuke afsluiting van een gezellige dag.






10 opmerkingen:

  1. Zo wat hebben jullie weer een mooie dag gehad!!
    Super foto's kunnen zo in een blaadje.
    En wat leuk dat jullie ook naar hetzelfde hotel gaan.
    Was een super hotel met s' morgens een heerlijk ontbijtje erbij.
    Stefan is nu bezig met ons blog van gisteren en zoals je zal lezen,waren we weer gaan eten bij yuctan.
    Echt een aanrader!!!
    Veel plezier verder en leuk om zo elkaars verslag bij te houden.
    Groetjes de moolenschotjes( nicole)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk dat vinden wij nou heel fijn zo'n blog. Lake Louisa staat namelijk nog voor komende week op onze lijst en gezien de foto's en verslag is dit een leuke keuze!! Thanks.....
    Ook minigolfen gaan we nog doen maar die mannen van jou zijn wel goed hoor!! Ik denk dat wij dan de laatste ijsjes bij de Mac gehad hebben net voor jullie, sorry hoor hahaha.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's van het statepark. Wel jammer dat jullie geen gators hebben gespot maar gelukkig genoeg ander wildlife.
    En heel goed van Iris dat zij tenminste echt het geld er uit heeft gehaald bij het minigolf ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een mooie omgeving, ik heb het genoteerd, ook al wordt het lijstje met tips langzamerhand zo groot dat ik denk dat zelfs die 4 weken krap gaan worden hahaha. Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie foto's van Lake Louisa sp, brings back memories.
    Leuk hoor dat ijstentje, heb het al vaak gezien maar ben er nog nooit geweest.
    Ik vroeg me af hoe het nu met je gaat Christa, heb je nog last van je hersenschudding of voel je je al beter? Gelukkig hebben jullie ook fijne rustdagen dus ik hoop het voor je.
    Groetjes
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gaat een heel stuk beter met mij. We hebben we bewust een rustiger programma en zijn elke dag, meestal 's middags een poosje is de villa ivm met rust inderdaad.

      Verwijderen
  6. Leuke dag weer hoor! Heb Lake Louisa op ons to do lijstje gezet, zag er zo prachtig uit. Gelukkig toch nog een ijsje gescoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtige foto's, in de morgen was het natuurlijk prachtig weer. En het lijkt wel alsof jullie daar alleen zijn ? Inderdaad, de Dairy Queen is daar al een hele tijd weg ... Helaas, want echt in de buurt hier bij ons zit er geen .... Die andere hebben we al een paar keer zien zitten, met hele lange rijen ! En ook onderweg op andere plekken al gezien, ga ik zeker keer proberen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie dag hebben jullie gehad, een wat een mooie foto's.

    Nog bedankt voor de tip, we gaan Babcock Wilderness Adventures zeker toevoegen aan het lijstje en zijn benieuwd.
    Wordt waarschijnlijk pas volgend jaar als we de Golf van Mexico weer meenemen in de planning :-)

    Leuk om te horen dat jullie in hetzelfde hotel zitten. Jullie gaan het er naar je zin hebben.
    Het ontbijt is er prima!

    Groetjes van de Moolenschotjes

    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!