maandag 8 juli 2013

dag 4 - Vakantie triatlon

Ten eerste willen we iedereen bedanken voor de leuke reacties op ons blog, leuk om jullie berichtjes 's morgens te lezen!

Vandaag beginnen we de dag met een lange wandeling langs het strand. Op de terugweg gaan we bij ons favoriete plekje voor ontbijt zitten, het News Café. Thijs is origineel en kiest vandaag voor pancakes, de rest gaat weer voor het standaard menu: "yoghurt all the way" met verse jus. Behoorlijk vermoeid komen we bij het hotel terug, misschien iets te ver gelopen... Helaas is de lift buiten werking, dat is als je op de negende verdieping zit wel even slikken! Na een min of 10 wachten mogen we met een monteur mee naar boven. Hij hoort ons praten, blijkt het een Nederlander te zijn...






We rusten even uit, halen water uit de  koelkast en lopen dan richting een fiets Dock station. Gelukkig is er een vlak bij ons hotel. Miami, maar ook andere steden hebben een mooi fietsverhuur systeem, waarbij je bij een betaal paal je fiets voor een X aantal uren huurt. Je betaald van te voren met je creditkaart, tikt het fietsnummer in en de fiets komt los. Wij hebben dit eerder gedaan, maar nog nooit met de kinderen. We fietsen ong 2 uur, via het South Pointe Park naar de jachthaven. Op de terugweg halen we bij de Starbucks frappucino's ter verfrissing. Het fietsen is hartstikke leuk, maar we hebben het er wel warm van gekregen. 










De lift doet het gelukkig weer als we terugkomen, snel naar boven, zwemkleding aan en dan gaan we richting het zwembad. De rest van de middag brengen we lekker aan en in het zwembad door. Het is opmerkelijk rustiger in het hotel nu het weekend voorbij is, ook op het strand en in de stad is het veel rustiger. 




We houden het tot een uur of 5 bij het zwembad uit, Iris en Thijs zijn al eerder richting hotelkamer ( Wifi)  vertrokken. Voor het avondeten gaan we weer richting Lincoln Road, deze keer eten we bij 'Nexxt'. We zitten gezellig buiten onder parasols staan allemaal tafeltjes, wat ontzettend gezellig eten is. er loopt van alles langs, dus er is van alles te zien. Het eten is prima, maar de porties zijn wel weer enorm groot, in ieder geval voor ons.....Rond 20.30 lopen we weer richting hotel, om vast wat in te pakken, blog te schrijven en wat tv te kijken. Eenmaal in het hotel gaat het heel hard waaien en flink regenen, een echte Florida bui, mazzel dat we net binnen zijn.
We maken het vanavond niet te laat. 
Morgen rijden we naar Orlando, waar we een villa op Tuscan Ridge gehuurd hebben, dan houden we eerst eens een dag echt rust, vooral Thijs is heel erg moe en moet nodig eens lang slapen. 


Uitzicht vanaf de negende verdieping







9 opmerkingen:

  1. Miami is toch wel heel erg leuk als ik dit allemaal lees. Knap hoor fietsen in die temperaturen maar met zo'n zwembad bij de hand komt dat wel goed. Ennuh we worden bijna buren de komende weken want wij zitten in Westridge hahaha. Goede reis morgen...
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hoor om de boel op de fiets te ontdekken. Dat hebben wij jaren geleden ook wel eens op Sanibel Island gedaan. Zolang je blijft fietsen is er niets aan de hand maar zodra je stopt breekte het zweet je aan alle kanten uit. Leuke foto's ook.
    Veel plezier in Orlando.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een enorme sportieve dag zeg, en dat ik die hitte!
    Gelukkig staat er aan het strand een heerlijk windje te zien aan je rok, leuke foto:)
    Het uitzicht vanuit de hotelkamer is zeker niet verkeerd, maar vanaf morgen zal jullie uitzicht vast ook heerlijk zijn zo op je eigen zwembad!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje, wat ziet dat ontbijt er lekker uit met al dat heerlijke fruit. Kan me goed voorstellen dat jullie daar ontbijten. Gaaf hoor lekker op de fiets door Miami crossen. Nu lekker richting Orlando om verder te genieten, have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijke dag ! En op de foto's is Christa net Marilyn Monroe, met die jurk, hahaha !! En leuk dat ze dat systeem inmiddels ook in Miami hebben, van die fietsen. Maar dat het goed warm is, geloof ik gelijk .... Lekker afkoelen bij het zwembad dan maar. En nu snel naar Kissimmee, hier is het leven ook erg goed !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat had ik nog niet eerder gezien in de reisverslagen, fietsen in Miami! Ook een leuk idee!
    Veel plezier vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou wat leuk, fietsen in Miami. Goede tip voor ons voor over een paar weekjes! Heb ik niet eerder gelezen.
    Het ziet er allemaal heel lekker uit! Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prestatie, fietsen met die warmte, maar het ziet er erg leuk uit. Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk zo'n fietstocht ,staan er ook kinderfietsen tussen?
    Mooie foto's ook.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!