maandag 15 juli 2013

Dag 11 - Bush Gardens en Lettuce Lakes Park


Om 7.30 uur sharp zitten we in de auto met de navigatie geprogrammeerd op Tampa, E Fletcher Ave. Anderhalf uur eerder was het nog de vraag of we überhaupt wel ergens heen zouden gaan. Wij hadden de wekker op mijn mobiel gezet om 7 uur vandaag om op tijd richting Busch Gardens te vertrekken. Echter 6 uur wordt ik wakker, omdat mijn teamgenootjes beginnen te appen (groeps what's app) wie er wel of niet gaat trainen deze avond. Wakker natuurlijk, dan maar even naar de badkamer... Harm die daar kennelijk al was en net flink het water liet stromen, had mij totaal niet gehoord.... Springt bijna een meter in de lucht (ik wist niet dat hij zo hoog kon komen, ha ha) hij schrikt zich echt bijna ......dat snap je toch niet als je ineens mijn gezicht achter je in de spiegel ziet verschijnen ;-).
Tja dan is de toon gezet, ik moet zo hard lachen dat er van slapen niets meer komt. Harm doet nog een poging, maar verschijnt ook al snel in de kamer.  We trommelen de kids uit bed. Na een snel ochtendritueel zitten we daarom extra vroeg in de auto.

Precies een uur later betalen we de entrence fee van $ 2,00 voor het Lettuce Lake Park. We parkeren de auto en lopen naar de rand van het meer, waar Iris bijna direct een alligator ziet. Daarna lopen we over de boardwalk in een werkelijk prachtig stuk natuur. De swamp staat nu volledig onder water. Er is de laatste tijd heel veel neerslag gevallen in Tampa, maar we weten niet hoe hoog het water hier normaal staat en of er ook overal water staat in de  andere seizoenen. We zien natuurlijk weer veel eekhoorntjes, maar ook een heel lange slang die zich helemaal om het gras heen heeft geslingerd. Het is even zoeken om zijn kop te vinden, maar het staat op de foto.












Daarna rijden we door naar Bush Gardens wat hier echt vlakbij is, vandaar de combi. Iets na 9.30 lopen we het park in, we zijn met een treintje van de parkeerplaats naar de ingang gebracht. Iris loopt direct naar de Cheetah Run, een achtbaan waar ze graag in wil. Wij wachten bij de cheetah run, maar dan met echte dieren. Met 5 min is Iris al terug, snel dachten wij, maar 10 minuten na parkopening is er al een wachtrij langer dan een uur.... Echt erg! Bij de echte cheetah run rent een cheetah achter een veer aan die met een dun touw heel snel voortbewogen wordt. Dit is afgestemd op het natuurlijk gedrag van het dier. Van te voren weet de begeleider nooit in hoeveel rondjes het dier zin heeft, na twee sprintjes is het al afgelopen. Maar wat beweegt een cheetah snel en sierlijk, wel leuk hem zo echt in actie te zien. 

Hierna gaan we net zijn vieren in de skydrive, een soort skilift die over een deel van het park gaat en je naar Jungala een ander deel brengt, waar het een stuk rustiger was. Harm en Iris gaan naar de Stanley Falls, een waterattractie waar ze goed nat uitkomen. Thijs en ik lopen langs de Oerang Oetangs en de tijgers, waar Thijs lang naar kan kijken. Een half uur later treffen we elkaar weer. Iris gaat nu naar de SheiKra een andere achtbaan waarbij je 66 meter omhoog gaat, dan echt loodrecht naar beneden valt en dat voorovergekanteld.  Doodeng dus, Iris gaat in de rij staan, weer een lange rij, ze twijfelt of ze dit moet doen ivm het lange wachten voor de rest, als ze een Nederlands stel met een quick queue pas hoort discussiëren, zij durft toch niet, hij wil niet alleen... Iris denkt niet lang na en biedt aan met de man mee te gaan, iedereen blij! Een klein kwartier had alles al met al geduurd, in de tussentijd heeft Harm met Thijs een andere attractie gedaan, die Iris nog een keer met Thijs doet als wij eten halen. 


















Na het eten is het hoog tijd om dieren te kijken, we lopen nog een keer naar de tijgers, dan door naar de trein die over de Serengeti met een hoop dieren gaat. Iris stapt nog in een vreselijk schip wat over de kop gaat, maar ze lacht zelfs op de foto als ze ondersteboven hangt. Daarna doet ze nog een achtbaan met een korte rij, terwijl bij het verblijf van de olifanten wachten. Daar wordt van alles opgebouwd, qua eten om ze actief en nieuwsgierig te houden. Dan worden de olifanten losgelaten en ze slopen in no time het aangebrachte groen. Erg leuk om naar te kijken, wat een coördinatie met die slurf. Als laatste nog naar de kangaroes, helaas niet het goede moment om ze te voeren.... Ze liggen allemaal te pitten.
In het park waren veel grote groepen pubers uit zuid-amerika, in lange rijen bewogen ze zich door het park en de attracties, al hadden vele het moeilijk om het de hele dag vol te houden.
Het is inmiddels bijna 4 uur, we gaan naar huis. Precies op tijd in de auto,  het begint te regenen en te onweren, om 5 uur zijn we thuis.
 We hebben een heerlijke dag gehad. 

14 opmerkingen:

  1. Wat een hoop beesten hebben jullie vandaag gezien. Ik krijg de kriebels van het zien van een slang in het wild. Brrrr. Maar het zijn wel weer mooie foto's van het park. Ook een leuke afwisseling zo met al die lome dieren in Busch en al dat achtbanen geweld. Heerlijk dagje hoor. En vandaag iets rustiger opstaan hoor. Fijne dag. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een dierendag vandaag. Brr Sheikra, daar durf ik ook niet in.
    have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een grappige naam voor dat state park, Lettuce lakes park, had ik nog niet eerder over gehoord.
    Jammer van die grote groepen Zuid-Amerikaanse tieners in die gekleurde t-shirts, zo ontstaan er natuurlijk weer enorme wachtrijen :(.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooi state park zeg, zoveel wildlife te spotten en wat een mooie natuur, die moet ik even onthouden!
    Geweldig zo'n stoere dochter, en al helemaal goed dat ze de mazzel had om mee te kunnen in de Sheikra, zo leuk :)
    Mooie actiefoto van de Cheeta, minder al die gekleurde shirts, dat kunnen toch geen schoolreisjes zijn??

    BeantwoordenVerwijderen
  5. inderdaad wat een stoere meid die Iris, ik gil al als ik alleen maar sta te kijken als Gène er in gaat. BG blijft een mooi park. die groepen kom je overal tegen ik ben benieuwd morgen in MK, tot nu toe geen last van gehad hoor maar in Brazilie moeten ze toch meer geld hebben dan wij denken. Ze kopen koffers in de malls die ze dan net zo lief weer vullen met aangekochte kleren enzv.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Even een tip van een ervaringsdeskundige: je kan in Whatsapp per groepsgesprek aangeven of je een geluidje wilt horen als er een nieuw bericht is. Ik had ook teamgenoten die midden in de nacht berichten stuurden!

    En die braziliaanse pubers: Gek wordt je d'r van! Ze trekken bij Disney zo even 60 kaartjes uit de fastpass machine en als ze in de Apple Store zijn is 'ie meteen vol! Maar... als je in augustus gaat zijn ze weg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt, voor de tip, Hans! Ik heb het gelijk veranderd, als de dames bezig zijn ben je zo 80 berichten verder en dat midden in de nacht......

      Verwijderen
  7. Weer een top dag. Wij gaan denk ik denk ik deze week ook al een keer naar Bushgardens. Blijft altijd een leuk park.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een lef heeft Iris, petje af! Leuk verslag van een geslaagde dag :), enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh, wat een fantastische dag seg! Prachtige natuur, leuke beestjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie foto's hebben jullie vandaag Gemaakt.
    Van Lettuce Lake Park hadden wij nog niets gelezen of gezien. Leuke idee voor een volgende keer...
    Busch Gardens is super mooi. Wederom prachtige foto's en voor ons erg herkenbaar. Leuk om te zien.

    Cheetah run hebben wij helaas niet gedaan, vanwege tijdgebrek. Er is daar zoveel te zien.
    Veel plezier nog. Wij genieten op dit moment van Key West.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hahaha, mooie actie zo 's ochtends vroeg ;-) !! En slechts $2 entree ? Ongelooflijk, dat is niet veel. Prachtige foto's van Busch Gardens zeg !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat een leuke blog!!!! echte leuk. en leuke state park!! ook hele leuke foto's.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!