zaterdag 20 juli 2013

Dag 16 - Daytona

Vanmorgen weer om 7.15 uur wakker, uitslapen lukt mij nog steeds niet. Een klein uurtje later maakt Harm voor iedereen ontbijt klaar. Na het ontbijt vullen we de koelbox van het huis met flesjes water, blikjes cola en ijsblokjes. We pakken de handdoeken en zwemkleding. Zetten de TomTom op Daytona en rijden om 9.15 de weg op. Het is een behoorlijk stuk rijden, ongeveer 1,5 uur. Volgens Harm alsof je naar Zuid-Limburg naar het strand gaat....hmm, hij heeft wel een beetje gelijk. Als we Daytona binnen rijden, komen we al snel langs de enorme tribunes van de Daytona Speedway, waar de bekende races gehouden worden. Om 10.35 uur, iets voorbij het stadion, stoppen we bij de Volusia Mall, niet helemaal volgens planning, maar soms roept de natuur ;-). Nu we er toch zijn kunnen de dames de verleiding niet weerstaan en lopen ook maar even bij A&F en bij Hollister naar binnen. Net als twee jaar geleden zijn alle jeans hier enorm in de aanbieding, we kopen er twee voor het totaal bedrag van $ 50! Prima prijs. We kopen ook nog iets van ons lijstje op verzoek van iemand anders, dan zijn we hier klaar. Als we langs de foodcourt richting uitgang lopen, zien we een Subway. We kopen wat broodjes, die we mee naar het strand nemen om straks op te eten. We vervolgen onze weg naar Daytona Beach.


Bij het strand aangekomen betaal je $ 5,00 toegang, met de instructie ramen open, lichten aan en "no texting" mogen we het strand op rijden, vandaag is het eenrichtingsverkeer. Om uiterlijk 7 uur moet iedereen van het strand af zijn ivm het opkomende water, om 8 uur is het vloed. Het is een aparte belevenis met je auto het strand op te rijden ofwel te flaneren. De auto's worden in een lange rij naast elkaar geparkeerd, kofferdeksel open, koelbox en handdoek of stoeltje eruit, dan zitten of liggen voor je auto... 
Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om meer naar voren bij het water te gaan zitten, maar de meeste mensen blijven toch voor de auto. Het zand is zo hard dat het lijkt alsof je op beton ligt, daarom is het ook zo geschikt voor auto's en fietsen. 
Kijk bij het parkeren wel uit om met de aangedreven wielen op hard zand te blijven, we zien een aantal chauffeurs eerst flink met de banden in het zand spinnen, zo een kuil graven en dan tot hun assen in het zand vastzitten. Gelukkig hebben de mannen van de beachpatrol grote scheppen, maar het is toch wel even zweten voor men weer loskomt. Grappig om te zien was hoe eerst iemand moeite had om weg te komen van zijn parkeerplek en vervolgens de volgende bestuurder (ma) dacht hé een parkeerplek. Deze gelijk vast komt te zitten in de sporen van haar voorganger. Pa neemt de bestuurderstoel over om het even op te knappen en graaft vervolgens het busje helemaal in. Dit gezin had een intensief eerste half uur op de beach....
Chicks
                                                                  Rental $ 30                                                                   
Voor beach safety tegen het verkeer in!
ijsboer joepie
Voorpagina voor fotoboek?
Lazy boy with cooler
Links de weg, rechts parkeren

We eten onze broodjes op en lopen daarna een stuk door de branding. Het is zwaar bewolkt, maar evengoed een prima temperatuur. Wat later breekt de zon een beetje door de bewolking heen, waardoor de wereld er gelijk, of in ieder geval op de foto's er iets gezelliger uit ziet. Het strand kan de kinderen niet echt bekoren, je krijgt zand tussen je tenen en op allerlei andere plekken, het is hard om op te liggen, en er is geen Wifi....

Om 14.00 pakken we de boel weer in, komen zonder problemen van de plek en rijden terug naar Kissimmee.  Als we terug zijn bij de villa begint het keihard te regenen. We zetten de hottub aan en gaan er ondanks de regen lekker in zitten, dat is pas relaxen.
Later op de middag lopen we (uiteraard zonder kids)  nog een rondje over het Bella Vida Resort. Er staan heel wat meer huizen als te zien op Google Earth en er wordt nog steeds bij gebouwd. Leuk om eens rond te lopen en alle verschillende huizen te zien. We eten thuis, met natuurlijk ijs met Magic Shell als toetje, we zijn officieel verslaafd ;-) Iris vindt het zelfs het lekkerste wat ze ooit gegeten heeft en wil flesjes mee naar huis nemen...Ik weet niet of dat goed gaat in de koffer..



's Avonds kijken we naar onze favoriete serie "The Big Bang Theory" waarvan eindeloos afleveringen achter elkaar van worden uitgezonden. Ik maak het verslag van vandaag en zoek er foto's bij uit. De foto's van vandaag zijn niet best, de lucht is grauw wat lastig licht geeft en/of  mijn toestel heeft op een verkeerde stand gestaan. 


PS. Ik zie dat Harm de foto's van commemtaar voorzien heeft, ha ha.

8 opmerkingen:

  1. Hahaha, dat is pas relax, in de kofferbak van je auto op het strand. goed zo!! Het strand is mooi maar inderdaad dat zand...daarom neem ik maar een stoeltje mee. Volgend jaar misschien ook maar eens naar Daytone, toch wel erg leuk. Overigens ziet Bella Vista er erg mooi uit hoor.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bella Vista ziet er echt mooi uit. De oranje gekleurde huizen doet heel warm en vrolijk aan. En wat een hoop leedvermaak moet het toch geweest zijn om naar al die mensen te kijken die zoveel moeite moeten en om uit het zand weg te kunnen rijden. Daar kun je volgens mij een hoop lol om hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk Daytona en dus weer een heerlijk dagje zo te zien!
    Veel plezier vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ondanks het wat mindere weer toch een hele leuke dag, ik heb de tip van de mall bij Daytona genoteerd, kunnen de mannen naar de speedway en wij naar de mall :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toch is een dagje Daytona best leuk huh? Er gaat niets boven je eigen hottub,, dat dan weer wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, zeker. Het blijft leuk er een dagje heen te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het blijft grappig om op het strand te rijden. Maar goed dat jullie vroeg waren anders was er vast geen plaats meer op het strand. Buiten het strand vonden wij Daytona niet zo gezellig.Maar het draait natuurlijk om het strand en wij zijn mogelijk verwent me Scheveningen en Kijkduin op nog geen half uur van ons huis. Nog heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. No texting .... Beetje jammer ! En zelfs geen WiFi ? Ze moeten het snel wat aantrekkelijker gaan maken voor kinderen daar, hahaha !

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!