woensdag 17 juli 2013

Dag 13 - Aquatica

Vandaag onze laatste dag in deze villa in Davenport, morgen vertrekken we naar een villa in Kissimmee, waar we 5 dagen zullen verblijven. Na een, vooral voor Harm, wat onrustige en daardoor korte nacht was ik rond half zeven wakker, Harm wat later en de kinderen moesten wakker gemaakt worden. Vandaag gaan we naar het laatste park van ons combi-ticket, namelijk Aquatica. We zijn hier nog nooit eerder geweest, wel in waterparken in Europa, maar nog nooit in Amerika. Het park gaat om 9 uur open, om 9.05 uur sluiten we aan in de rij om langs het poortje, waar je voor het parkeren betaald, te komen. We doen er ruim een kwartier over, maar dan kunnen we, wel weer $ 12,00 armer, de auto vrij vooraan parkeren. De tassencontrole ging vlot, daarna het kaartje scannen samen met de vingerafdruk. We waren er snel door, behalve bij Iris, het apparaat gaf vlak voor haar een storing, waardoor ze opnieuw achter aan in een andere rij moest aansluiten.
Niet veel later is zij ook binnen en leggen we eerst onze spullen bij een paar bedjes bij het strand. Ik haal daarna een sleutel voor een locker voor $ 12,00 om de waardevolle spullen op te bergen, bij inleveren van de sleutel krijg je $ 5,00 terug. Je moet dan weer in de rij.... Ik was zo brutaal om aan een man voor mij te vragen of hij soms een sleutel voor een locker wilde. Ja, dat wilde hij. Ik kwam hem juist inleveren, dus wij hebben het onderling geregeld, minder $ kwijt en vooral geen wachttijd!














We gaan van verschillende glijbanen af met banden voor 1 of voor meerdere personen of op een mat, er zijn allerlei opties. Zelfs ik laat mij verleiden, na flink aandringen van de rest twee keer mee een glijbaan af te gaan.  Ook nog van 2 verschillende, de tweede ging wel een stuk harder en was ook flink steiler.... Daarna vond ik het wel weer mooi geweest,  wat betreft de glijbanen, ik ben niet zo'n held. We vermaken ons in de wild water baan en de lazy river, die we beide verschillende keren doen. Met de lazy river kom je langs het gedeelte waar je de commerson dolphins kan zien, dat is natuurlijk erg leuk en tevens een goed alternatief om ze te kunnen zien, omdat de glijbaan die door hun bassin gaat een te lange wachtrij heeft. wij vonden het een leuk park, de wachttijden vielen enorm mee, alleen bij de glijbaan die door het dolfijnen bassin gaat staat een lange wachtrij.

Na zo'n 4,5 uur in het park gaan we naar huis. Er hangt weer een donkere lucht en precies als we thuis komen barst de bui los. De rest van de middag brengen we in zwemkleding door. De temperatuur is heerlijk, er komt regelmatig een bui voorbij, waarna het gelijk weer zonnig is. Wij hebben een enorm grote overdekte L-vormige afkapping, wat ideaal is voor dit weer. We schuiven wat heen en weer met de bedjes afhankelijk van wel of geen neerslag en hebben zo een best relaxte middag. Rond 16.30 gaan we naar de Publix, even wat boodschappen voor vanavond doen, altijd leuk. Wij eten lekker buiten thuis.
bezoek bij het zwembad...

IJs, heel veel ijs!

"Onze" straat op Tuscan Ridge


Het is de hele avond droog, een beetje bewolkt, wat heel mooi gekleurde luchten oplevert.




7 opmerkingen:

  1. Heerlijke ochtend zo, was prima weer daarvoor. Wij zijn in deze nog nooit geweest, maar de Disney parken vinden we altijd heerlijk. Niet langer dan 4uurtjes, maar dat hebben jullie ook prima vol gehouden. Is echt nog mooie avond geworden inderdaad, heerlijk, niet te warm ook !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke dag hebben jullie gehad en mooie foto's.
    Aquatica is een super leuk waterpark, waar wij de eerste 11 dagen in Davenport zelfs twee keer zijn geweest, zo leuk ;-)
    Gaan we zeker weer doen bij een volgende vakantie in Florida.


    Veel plezier nog in Kissimmee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dit waterpark. Het enige wat ik vond tegenvallen was de glijbaan met de dolfijnen, haha en daar staat altijd de langste rij. Wat ook een leuk waterpark is, is wet n wild. Voordeel hiervan is, dat als je een kaartje koopt, je de rest van seizoen gratis naar binnen kunt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk zo'n dag Aquatica, hmmm wij moeten nog zolang wachten :-)
    Nog heel veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit waterpark staat ook bij ons voor dit keer op het lijstje, met jullie verslag en fotos prima indruk. Enjoy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh ik kan niet wachten om weer boodschappen te doen daar, heerlijk alle paden doorslenteren. Nog een maandje :)
    Fijn een lanai heh, kun je toch lekker buiten blijven. Ben benieuwd naar jullie volgende villa.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk dagje, wij vinden dit ook een fijn park.Diesney stons dit keer op de planning maar we gaan liever nog een dag naar de Golf van Mexico bewaren we de Disney dag voor een volgende vakantie!
    Ben benieuwd naar ullie nieuwe villa, goede verhuizing al is het niet al te ver.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!