zondag 7 juli 2013

Dag 3 - Miami Zoo en een onverwachte verhuizing

Vanmorgen vroeg stond ik al om 7 uur bij de receptie.... Ons toilet gaf gisteravond problemen wat betreft het doorspoelen. Na daarvan melding te hebben gemaakt werd het probleem bijna direct opgelost, om helaas zich 2 uur later 's nachts opnieuw te openbaren. Bij het wakker worden was daarom mijn eerste missie hiervan melding te maken. Met de belofte dat het om 8.30 gerepareerd omdat wij dan weg zouden zijn. Tot die tijd maar even gebruik maken van het sanitair in de lobby.

Zoals gezegd vertrokken wij uiteindelijk iets na achten op weg naar de Miami Zoo. Het duurde vrij lang voor dat onze navigatie een gps signaal opving, daardoor kwamen we op de "1" met honderd stoplichten uit ipv de op snelweg. Wel zagen we al snel een Diary Queen, maar die bleek nog dicht te zijn. Wij kennen ook maar een persoon, die zo vroeg ijs lust ;-) Enfin, 134 kruisingen verder zagen we ineens het bord dat ons naar de Zoo verwees. Na een lange oprijlaan komen we op de parking waar het nog verdacht rustig is.
De Zoo blijkt toch pas om 9.30 open te gaan en niet om 9.00 uur zoals op ons online ticket staat. Na een kwartier gaat toch de Gate open en kunnen we met onze reeds geprinte tickets zo door lopen. Vlak voorbij de ingang staan grote familiefietsen waarvan wij het nut niet helemaal inzien. Later blijkt dat het park zo groot en weids uitgestrekt is dat wat minder lopen (en dus zweten) best aangenaam zou zijn geweest.... We lopen eigenlijk voor de meute uit waardoor we ons de eerste helft van de route bijna alleen in het park wanen. Het park heeft de vorm van een acht, de dieren zijn ingedeeld in continenten. De verblijven zijn zo ruim dat het soms even zoeken is, waar ze zich bevinden. Een van de eerste dieren die we toegekomen is een lopende tijger, ja dat lees je goed een lopende tijger.....Wij hebben nog nooit een tijger zien lopen, maar altijd liggend, slapend.









Bij de giraffen is de mogelijkheid om ze te voeren, Iris die twee lievelingsdieren heeft, dolfijnen en giraffen, MOET dat natuurlijk doen. Voor $3,00 of $10,00 koop je een bak met groene blaadjes, die je dan vanaf een verhoging op hoofdhoogte aan de giraffen mag geven. De giraffen komen zelf naar je toe lopen als ze wat willen eten. Aan Iris wordt gevraagd of ze het kalfje wil voeren, dat wil ze natuurlijk heel graag, maar zijn nek is te kort en de arm van Iris ook, waardoor ze elkaar net niet kunnen bereiken. Iemand van de dierentuin neemt het van haar over, dan maar een volwassen giraf, dat is ook heel leuk. Iris vond het echt geweldig, was helemaal blij dat ze het gedaan heeft. Iets later worden we nog getrakteerd op een kort verfrissend buitje. Zodra de laatste druppel op de grond is gevallen, wordt het gelijk al weer warmer. Rond 12.15 verlaten we de dierentuin, waar het nu zo druk is dat mensen vechten om de parkeerplaats die door ons vrijkomt, de hele parking staat bomvol. Bij wegrijden blijkt er ook een enorme file richting de Zoo te staan. Wij blij dat we vroeg zijn gegaan!!






Terug in het hotel informeren we naar de sanitaire voorziening van onze hotelkamer, maar deze blijkt niet echt gerepareerd te zijn. Volgens de baliemedewerkster lag het probleem aan onze flush techniek......!!!! Terwijl ze gisteravond met ontstoppers in de weer waren... Wel boden ze ons een andere kamer aan, als we dat liever hadden. Na enige discussie, ik had eigenlijk geen zin alles in te pakken, enz, besloten we toch maar te verhuizen. Rond 14.30 hadden we ons op onze nieuwe kamer gesetteld, die groter is en een veel mooier uitzicht heeft. We zouden hulp krijgen, maar dit duurde allemaal zo lang, dat we zelf alles verhuisd hebben.  Hoog tijd om te gaan lunchen, we hebben vanmorgen simpel op de hotelkamer ontbeten en eigenlijk daarna niets meer gegeten. We lunchen bij het zwembad van het hotel omdat we geen zin meer hebben om er nog op uit te gaan. Na de lunch gaan we een poosje naar het strand. Iris en Thijs houden dit snel voor gezien en vertrekken na een half uur richting hotel, met de mededeling "we gaan zwemmen". Maar gezien de tijd in Nederland moeten ze natuurlijk nodig via de Wifi contact met het thuisfront opnemen. 



waar komt deze foto ineens vandaan ....

Rond 6 uur zijn we terug bij het hotel, als we allemaal gedoucht hebben en aangekleed zijn gaan we lopend op weg om ergens wat te eten. Omdat we wel zin in pizza en salade hebben gaan we bij Pizza Rustica op Lincoln Road eten. Het is ontzettend druk, we moeten dus even wachten op een tafel. Opvallend is dit jaar dat het op Lincoln Road veel drukker is als op de Ocean Drive. Bij Pizza Rustica kan je alle soorten en maten pizza bestellen, maar ook je eigen salade samenstellen. Op een formulier kruis je aan wat je graag in je salade wil hebben, ik als salade liefhebber vind dit echt geweldig! Na het eten lopen we over de Ocean drive, wij zijn hier nog niet 's avonds geweest. Helaas is de batterij van de camera van Harm leeg en mijn toestel is ontoereikend om alle verlichte gebouwen goed vast te leggen. Met letterlijk de blaren onder de voeten (bij Harm) komen we rond 22.00 uur terug in het hotel. Nog even het blog maken en dan slapen. 

12 opmerkingen:

  1. Whah, geen goede flush techniek! Hebben ze niet ff voorgedaan hoe het wel moet dan?
    Prachtige dierentuin zeg.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke dag hebben jullie gehad! Die foto van die olifant met the end vind ik echt hilarisch!
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met uitzondering van de verhuizing en jullie "flush-techniek" toch een hele geslaagde dag :):).
    Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke zoo, mooie foto's. Leuk die foto van de giraf waar je nog net de puntjes van de baby op ziet.
    Wat lekker dat jullie in alle rust alles konden bekijken en bij vertrek een file stond ;-). Oh ja denk aan je flushtechniek vandaag, hilarisch hoe verzinnen ze het. Wel fijn dat je een ruimere kamer hebt. Veel plezier vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo ik moest even helemaal bijlezen, maar ik ben weer helemaal op de hoogte nu. Wat een geneuzel zeg van die flustechniek. Heb je niet even geraagd of ze het dan even voor wilden doen hoe het wel moet? ;-)
    Gelukkig hebben jullie wel een heerlijke dag gehad in de Zoo. Slimme zet om zo vroeg te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zeg niks meer over het flushen......maar gelachen dat we hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtige dag in de zoo, laat ik het maar niet over de "flush-techniek" hebben :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ontzettend leuk zeg om de giraffen te voeren, de zoo ziet er leuk uit maar ik ben bang dat we straks te weinig tijd daarvoor hebben in Miami. Het pizza restaurantje gaat op ons lijstje. Geniet lekker van de grotere kamer.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuke foto's van de Zoo, vooral die van die Olifant is echt super grappig.
    Ondanks de 'Flush' problemen hebben jullie een schitterende dag gehad...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hahaha, flush techniek !!!! Ik hoop dat jullie een demonstratie gevraagd hebben ;-) !! En jemig, is er nog iemand die zo vroeg al een ijsje zou lusten ?? De Zoo is inderdaad groot, maar wel goed dat jullie zo vroeg zijn gegaan dan, drukke dag op die $5 dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jullie hebben er weer een mooie dag opzitten! Verhuizen van kamer is nooit leuk mits die natuurlijk groter of beter is! Jullie genieten en dat is het belangrijkste!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hé nog een blog die had ik dus gemist (bijna). Flush Techniek...die heb ik nog niet gehoord, je moet er maar opkomen hahaha. Maar de kamer is beter en nu maar oefenen op die techniek zou ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!