vrijdag 19 juli 2013

Dag 15 - Airboat ride St John's River

Om 9.15 zitten we vandaag in de auto, iets later als we zouden willen, maar het is gisteravond laat geworden.... Vandaag gaan we naar het plaatsje Christmas om met AirBoat rides at MidWay een tocht over St. John's River te maken. We hebben 's morgens gebeld om te reserveren, maar helaas kregen we het antwoordapparaat. Dan maar op de gok heen, het is wel 5 kwartier rijden, maar er zijn genoeg alternatieven in de buurt. Om 10.15 komen we aan, ik stap gelijk uit om te informeren bij de dame in het winkeltje of we nog met de rit van 10.30 mee kunnen. Ze houdt ons even in spanning, kijkt ernstig lang op de planning, zegt dan dat we over een half uur meekunnen. Helemaal prima! Kunnen we ons nog even insmeren en wat water drinken. Er zijn ook wat dieren, die we even bekijken, schildpadden, enorme slangen, papegaaien en er loopt zelfs een lekker dik varken, genaamd Porkchop, los rond. Voor we het weten is het half uur om, we hebben niet het idee dat we gewacht hebben. De party van Christina (zoals ik hier heet) wordt geroepen en wij worden op de voorste rij ingedeeld, wat een mazzel! Er stappen nog 2 tweetallen in de boot en dan zijn we compleet en klaar om te vertrekken. Na een korte uitleg over de headsets, waarmee we met elkaar in contact staan en na het advies alle losse dingen als telefoons, zonnebrillen op je hoofd op te bergen, kunnen we echt vertrekken. Al worden wij op de voorste rij gewaarschuwd dat de alligators voorkeur hebben voor de passagiers op de frontrow.


















de vliegende vogel is een Mexican Bald Eagle - Caracara

Met de airboat gaan we dwars door het gras, riet en over open water. Zelfs even een stukje over de grond, met wat extra gas. We zien allerlei soorten vogels, veel groepen koeien met kalfjes die in het water staan. Zelfs een groepje paarden en natuurlijk alligators! Het zien van de aantallen alligators die we gezien hebben viel de kapitein enorm mee, gezien het tijdstip en de hoge waterstand. Meestal zijn ze dan diep in het water, maar het is niet enorm warm vandaag, wat waarschijnlijk de reden is dat ze zich toch laten zien. Nou, daar hebben wij natuurlijk geen bezwaar tegen. We zijn een uur onderweg, we bevaren een behoorlijk gebied met zeer gevarieerde begroeiing.
 Drie jaar geleden hebben we een airboatride in Everglades City gedaan, de gator werd toen met marshmallows gelokt, achteraf gezien hebben we toen maar wat rondjes in klein gebied afgelegd. Toen vonden we het een hele ervaring, deze keer was echt geweldig! 



Aan het eind nog even een babygator vast mogen houden, dat kan natuurlijk overal voor een extra buck, maar wel leuk, hij was nog best zwaar! 

Het volgende programmapunt in Merrit Island N.W.R. Ooit op een blog van Penpe dit mooie natuurgebied gezien, nu we in deze hoek van Florida zijn, willen we dit combineren. We rijden eerst naar Titusville.  Het is inmiddels rond lunchtijd, we kijken uit naar een Subway waar we een broodje halen. Na de lunch vervolgen we onze weg, een klein stukje voorbij de Subway komen we langs het "Spaceview Park" waar Robert-Jan en Yvonne gisteren onverwachts langskwamen, daar stoppen we ook. We worden gelijk opgevangen door een vrijwilliger die zelf vroeger bij de NASA heeft gewerkt en van dichtbij de lancering van Apollo heeft meegemaakt. Hij geeft ons een korte rondleiding, leuk om wat meer informatie te krijgen. Onder het kunstwerk wat een symbolische weergave van het Apollo programma is, aarde, maan en de vliegbaan uitbeeld, zijn een serie metalen platen geplaatst. Op deze reliëfafbeeldingen is van alles uitgebeeld wat met de lanceringen te maken heeft gehad.

Wat is een park zonder schooiers?




Na deze enthousiaste meneer bedankt te hebben voor zijn tijd en uitleg, rijden we om ....... Het Merrit Island NWR binnen. We rijden richting de Black Point Wildlife Drive, doen geld in een enveloppe bij het punt om te betalen en nemen een boekje met info mee. We rijden de route, de natuur is prachtig, zien wat schildpadden, waarvan sommige te snel zijn om gefotografeerd te worden, vele vogels en een alligator. 




voetjes omhoog en zonnen!


Na deze route volgen we nog het bordje ' manatee viewing' er leeft in dit gebied een enorme populatie manatees. Als we er bijna zijn, na 4 mijl rijden, blijkt de weg afgesloten te zijn, dus omkeren maar. We rijden nog even naar het  visitors center, inmiddels is het bijna 4 uur en besluiten we terug naar huis te rijden.  Na nog een laatste pitstop bij de Twistee Treat voor een klein ijsje in de laatste mile, zijn wij anderhalf uur later weer terug in de villa.


Wat is het ontzettend druk op de wegen rond Kissimmee, we staan nu aldoor vast in het verkeer en er zijn enorm veel stoplichten op deze route en de kruispunten zijn gigantisch druk. Een enorm verschil met de villa in Davenport, daar reed je zo naar toe over de snelweg, wel iets om rekening mee te houden....

12 opmerkingen:

  1. Wat hebben jullie een TOP dag gehad zeg en wat een schitterende foto's. Er staan een paar leuke tips is die we meenemen voor een volgende vakantie in Florida. We proberen jullie belevingen zoveel mogelijk bij te houden, maar komen vaak tijd te kort en ook nog het eigen blog bij te houden, plus natuurlijk vakantie vieren :-)

    Nog veel plezier de komende dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk die boottocht hebben we 2 jaar geleden gedaan. Fijn dat Porkchop er nog is!! Merritt Island kregen we ook als tip van mensen in Lake Louisa maar dat zal volgend jaar worden. oals altijd geniet ik weer van jullie foto's, echt mooi. Wat gaat de tijd snel he.....we hebben nog het weekend en maandag gaan we al naar huis, bah!!
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schitterende dag, en naar prachtige gebieden Wow..
    Jullie hebben een top vakantie !!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat hebben jullie veel grote gators gezien zeg, dat was een flink portie wildlife vandaag!
    Geweldig die foto van die schildpad op de boomstam :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo dat was een mooi dagje natuur en wildlife. Leuk dat jullie zo genoten hebben van de air boat ride. En hahaha porkchop, te geestig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weer mooie foto's en een leuke dag! Die airboatride blijft op ons lijstje staan, veel plezier vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Uhm, zonnebrillen opbergen?? Wat een geweldige airboat ride en front row is natuurlijk helemaal super. Wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt vandaag. Ik moest ook erg lachen om Porkchop.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De zonnebril moest je opzetten, anders opbergen. Los op je hoofd of los hangend aan je shirt was niet handig. Door de wind was de kans groot hem te verliezen.

      Verwijderen
  8. Afgelopen mei hebben wij ook kennis gemaakt met porkchop en midway airboat rides. Ik vond het een van de betere airboad rides in de buurt van Orlando, veel gators en birds gezien. Jullie hebben ook een mooi ritje gemaakt en genoten. Fantatisch die foto van de schildpad, vooral met het commentaar erbij! Maar dat ijsje ziet er ook niet verkeerd uit mmmmm.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit ijsje is van Twistee Treat! rond Orlando staan op verschillende plaatsen, heel grote ijsjes wat een soort ijskraam is, daar moet je zijn. Of bij de Diary Queen, dat vinden we eigenlijk nog lekkerder.

      Verwijderen
  9. Erg mooie fotos, wij hebben via groupon een airboat geregeld en ik hoop dat dat net zo'n mooie ervaring als deze van jullie wordt, ondanks dat wij hem wel bij de everglades gaan doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke foto's !!! En geweldig die koeien 😉. Echt veel gezien onderweg; jammer genoeg die horsefly bij het visitor center !

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!