woensdag 24 juli 2013

Dag 19 - via Myakka River State Park naar Ft Myers Beach

Vanmorgen de wekker op 7.30 uur gezet, maar ik ben een uur daarvoor al wakker. Blijf nog even liggen, maar slapen doe ik niet meer. Na een half uurtje ga ik eruit, vandaag gaan we naar Ft Myers Beach waar we 2 dagen in het Best Western geboekt hebben. Het is ongeveer 4 uur rijden, we willen daarom op tijd weg. Terwijl ik de laatste spullen in de koffers doe, brengen Thijs en Harm nog de vuilnis weg. Om 8.45 uur rijden we Bella Vida uit, de TomTom staat ingesteld op het Myakka River State Park vlak bij Sarasoto, dit is het grootste State Park van Florida.

koffie/wifi moment onderweg



Het 11.300 ha grote park is heel gevarieerd, de dicht op elkaar staande eiken, palm- en naaldbossen, worden afgewisseld met moeras, drijfland, droge prarie en meren. Het park strekt zich uit langs de Myakka River en rond het Upper Myaka Lake. We gaan naar dit State Park omdat de Canopy Walk and Nature Trail lopen. Deze trail loopt langzaam omhoog, waarbij je uiteindelijk op hoogte van de boomtoppen uitkomt. Als we het park inrijden, zien we dat het water heel hoog staat, eigenlijk staat naast de weg alles onderwater. Harm had eerder in de week op internet gelezen als er nog foot regen bijkwam zou het hele park blank staan en zelfs gesloten worden vanwege totale overstroming. Het is echter de afgelopen 2 dagen droog geweest. Bij de start van de wandeling staat tot zover we, tussen de bomen kunnen kijken, een laag van ong. 10 cm water. We twijfelen even of we onze schoenen voor slippers zullen verwisselen en er door gaan, maar we besluiten het toch maar niet te doen. Het is onduidelijk hoever we door het water moeten, de route is een uur lopen en er met alle slangen en/of andere dieren...., misschien toch niet zo verstandig.
De Trail die we eigenlijk wilde lopen...
We rijden daarom door tot aan het Upper Myakka Lake, waar je met een boot tour van een uur mee kan. Als we naar prijzen en tijden informeren blijkt de tour over 1 uur om 13.00 uur te vertrekken, we betalen $ 12,00 pp voor de volwassenen en voor Thijs $ 6,00. Prima, gaan we doen. In de tussentijd voor vertrek halen we onze vers gehaalde broodjes, beleg en wat blikjes cola te voorschijn om dit aan een picknick tafel op te eten. Al heel snel krijgen we gezelschap van een enorme schooier, die gaandeweg steeds brutaler wordt. Eerst eet hij een paar stukjes brood die op de grond gevallen zijn. Maar dan ruikt hij iets anders en gooit het brood aan de kant en springt op de bank en dan zelfs op tafel. Er ligt een open zak dorito's op tafel en daar blijkt hij op uit te zijn. Als we hem dan maar een klein stukje geven, wat natuurlijk helemaal niet goed is, eet hij het heel tevreden op.

onze gast aan tafel

Inmiddels is het tijd om ons te melden voor de boot, het is een soort airboat maar dan voor 50 personen. Eenmaal aan boord blijken we overboekt te zijn en wordt gevraagd wie er vanaf wil om met de volgende me te gaan. Je krijgt dan je geld terug en mag gratis met de volgende toer mee! 
Gelukkig melden 5 mensen zich aan en kunnen we snel daarna vertrekken. 







Het is een leuke tour en weer een ander landschap dan de St. John's River. Op het meer liggen hele grote delen helemaal vol waterlelies. Als we vertrekken ligt er alleen blad, maar rond 15.00 zal alles in bloei zijn en is het een zee vol gele bloemen, welke bij zonsondergang weer allemaal weg zijn. De dag erna weer hetzelfde proces. We zijn net te vroeg weg om de waterlellies volledig in bloei te zien, maar we zien naarmate de boottocht vordert steeds meer knoppen en bloemen tevoorschijn komen. We zien ook een aantal enorm grote alligators en allerlei vogels. Bij aankomst bij het park zagen we een wasbeer rennen en we hebben ook even bij een slang staan kijken, die zich door het Spaanse mos omhoog een boom in bewoog, dus onze dag is weer goed. Rond 14.15 zitten we weer in de auto voor deel 2 van onze route vandaag.
Het is nog een behoorlijk stuk rijden, rond 5 uur arriveren we bij het hotel, het inchecken gaat snel. We krijgen een kamer op de vierde verdieping, precies wat we graag wilden, je hebt nl een fantastisch uitzicht! Over de palmen kijk je naar de zee. Nadat we onze spullen naar boven hebben gebracht, doen we onze zwemkleding aan om een verfrissende duik te nemen, Iris heeft geen zin en blijft lekker op de hotelkamer. Het is niet extreem druk bij het zwembad, zodat we makkelijk een paar bedjes vinden. Rond zevenen wandelen we over het strand richting de pier die bij het centrum ligt.






Op de pier wordt flink gevist, maar het is ook een mooie plek om op zee en naar de ondergaande zon te kijken. Iris ziet zelfs de snuit van een manatee even boven water komen, maar daarna zien we hem helaas niet meer. Het zeewater is hier heel donker, beetje bruinig wat het heel moeilijk maakt van bovenaf dieren te zien. Om precies 20.15 is de zon onder, we lopen het plaatsje in op zoek naar Yucatan, een restaurant waarover we op een ander blog gelezen hebben. Het heeft een leuke sfeer, prima eten  en gezellige live muziek. Rond 22.15 zijn we terug op de hotelkamer. Nog even snel de foto's op de computer zetten, dan deze bij het verslag van gisteren zetten. Inmiddels loop ik een dag achter met updates plaatsen.









11 opmerkingen:

  1. Wat een top dag. Weer een hoop wild life gespot in het statepark. Bij het zien van die slang lopen de rillingen over mijn rug. Brrr,
    En wat zitten jullie weer prachtig daar in Fort Myers. Geweldig uitzicht en mooie foto's van de ondergaande zon.
    Maak er maar weer zo'n dag van vandaag :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijke dag. Tip: huur een bootje en ga dolfijnen spotten in de binnenwateren. Ik vond dat echt een ervaring om nooit meer te vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een top dag, en daarna naar Fort Myers niet echt verkeerd denk ik zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige foto's van een heerlijke dag. Mooi is de Gulf coast toch, dat prachtige strand, blauwe water, sunsets die je alleen daar ziet, oh heimwee. Geniet vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi als eerste bedankt voor jullie leuke berichtje gisteren!!
    Wij zijn helaas al weer thuis en ja die jetlag die is er...
    Maar wat hebben jullie weer een heerlijke dag gehad en mooie foto's zo herkenbaar we hebben nu al heimwee!!!
    We zijn er over uit dat we niet alles hebben gedaan wat we wilden dus volgend jaar maar weer terug:)
    Erg leuk dat jullie ook zijn wezen eten bij youcatan.
    Wij hebben ook heel veel aan alle tips op het forum en alle blogs gehad.
    Ik heb gisteren ook jullie vorige blogs gelezen echt super gaafff en inderdaad veel overeenkomsten met onze reis naar de zuid eest kant.
    En ik las dat jullie vorige keer ook op islamorada bij morada bay zijn geweest!!
    Leuk inderdaad dat we veel dezelde foto's hebben met andere pesonen!!
    Jullie nog veel plezier op fort myers en wij blijven jullie volgen,erg leuk om jullie blog te lezen.
    Groetjes de moolenschotjes( nicole)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een water ligt er op de trail zeg, logisch dat je daar niet op je slippers doorheen wil banjeren.
    Prachtige plek om in je hotel te zitten, heerlijk genieten van uitzicht, zee en strand:)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oohh na het zien van de prachtige foto's weten we het nu helemaal zeker......volgend jaar een week aan de kust is een must hahaha.
    Heerlijk om te lezen weer.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij zijn nu op weg naar fort Myers, ziet er geweldig uit, goed om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wordt toch meer en meer iets minder enthousiast over die state parks, slangen....jakkes.
    Prachtige foto's en heerlijk zo aan het strand. Gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hahaha !!! Overboekt ;-) !! Lijkt wel vliegtuig ! En die slang, jemig ... Hotel is prachtig, restaurant ziet er ook helemaal prima uit, heerlijke dag weer !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige dag en mooie foto's. Wij zijn ook niet zo van die helden wat betref al die dieren. Kelly Park was al heel wat :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!