dinsdag 23 juli 2013

Dag 18 Seaworld en eten met Robert-Jan, Yvonne en kids

Vanmorgen de wekker gezet, op onze laatste volle dag in Kissimmee gaan we nog 1 keer naar Seaworld. De dames willen nog heel graag de dolfijnen voeren, dit was eerder vanwege niet gelukt en Thijs wil graag nog een keer "One Ocean" de orkashow zien. Om kans te maken bij het dolfijnen voeren zonder extreme wachttijd zorgen we dat we om 9 uur, bij de opening in het park zijn. We lopen direct de kant van de dolfijnen op, maar er staat toch al een behoorlijke rij. We gaan er in staan, Iris wil perse, ongeacht hoe lang het duurt. Na een kleine 10 min gaat het hek al open en mogen er mensen naar binnen, ze tellen, er wordt nl een bepaald aantal binnen gelaten. Win mogen ook door, gelukkig hoeven we toch niet lang te wachten. We betalen pp $ 7,00 voor de 4 visjes die we mogen voeren en zitten dan in de tweede groep om te voeren, helemaal goed. Harm en Thijs staan aan de overkant met het fototoestel. Niet veel later zijn wij aan de beurt, na een korte uitleg krijgen we ons schaaltje vis. Omdat ze per sessie beperkt mensen toelaten is en ruimte genoeg voor iedereen. We vinden het weer erg leuk om te doen, echt genieten! Wat zijn het toch een geweldige dieren. 





Hierna lopen we naar de Shark encounter. Onderweg zien we bij een plek waar buggy's geparkeerd staan allemaal eekhoorntjes. Zij inspecteren alle buggy's op etensresten en vaak hebben ze succes! Echt grappig. Dan lopen we richting het Pacific Point Reserve, altijd zo leuk om naar die zeeleeuwen en zeehonden te kijken. Omdat ze ook gevoerd worden laten ze flink van zich horen. Ze schreeuwen echt om je aandacht te vangen, eentje ging zelfs ook met zijn voorvin of voorpoot.. zwaaien in de hoop nog meer op te vallen. 






Om half elf lopen we richting het stadion voor "One Ocean". Onderweg koopt Thijs nog een Shamu knuffel, die wilde hij graag nog voor zijn verzameling erbij hebben. We zien ontzettend leuke show, die toch weer een beetje anders als anders is. Het kleinste orkaatje doet mee, wat ontzettend schattig is. Hij doet enorm zijn best, maar springt te laat of op een verkeerde plek of gewoon niet! Te schattig... Als hij dan ook mee doet met het nasputteren zit hij te hoog met zijn staart, waardoor hij omvalt in plaats van spettert. Maar hij kan ook keurig met zijn moeder of iemand anders op tijd springen. Het maakte voor ons de show extra leuk! 





Het is heel mooi weer, best erg warm, bijna een record volgens het nieuws, omdat we gedaan hebben wat we op programma hadden voor vandaag gaan we richting de villa. Daar trekken we zwemkleding aan en 's middags zwemmen en zonnen we bij ons zwembad. Om 4 uur komt de dagelijkse onweersbui voorbij. Mooi moment om even wat spullen in de koffers te stoppen. Om 6 uur hebben we met Robert-Jan, Yvonne en kids afgesproken bij de Outback bij ons in de omgeving te gaan eten. Robert-jan heeft 's morgens gereserveerd. Wij komen als eerste aan, wij hoeven ook minder ver te rijden. Melden ons vast en na een paar min komen Robert-Jan, Yvonne en kids ook al. De tafel is inmiddels gereed, waardoor we gelijk door kunnen lopen. We hebben de afgelopen jaren al regelmatig bij de Outback gegeten maar nu ook voor het eerst kennisgemaakt met de Honeybutter en de Sweet Patatoes, naast gezellig is het ook leerzaam om met anderen mee te gaan eten! We bestellen als voorgerecht Ahi Tuna en Bloomin Onion, zelfs gratis door allerlei coupons van Robert-Jan. Beide verdwijnen als sneeuw voor de zon, vooral de Ahi Tuna vind ik altijd weer super lekker. We eten allemaal lekker, maar voor het toetje gaan we natuurlijk naar de Diary Queen!



De rest van de avond brengen we met z'n allen bij onze villa door. Robin, Matthew en Thijs duiken direct achter de laptop, de rest zit lekker buiten te kletsen. Het is een enorm gezellige avond, rond 23.00 uur zwaaien we ze gedag en niet lang daarna vertrekken we allemaal richting de slaapkamer. 

8 opmerkingen:

  1. Aaah die orka's blijven toch schitterend he..
    En ja, dolfijnen voeren is altijd leuk!
    Lekker dagje hoor, ook nog eens gezellig eten met Robert-Jan en Yvonne en kids, top toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's Seaworld blijft erg leuk !!
    En dan eindigen met een leuke avond, helemaal goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk natuurlijk dolfijnen voeren, ik hoop dat ons dat ook lukt!
    Gezellig eten met z'n allen en dus was het vast weer een top dag!
    Veel plezier vandaag, gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er goed uit met die dolfijnen, mooie belevenis ! Jammer dat die vrouw de hele tijd in beeld staat daar op de foto's, hahaha ;-) ! Was allemaal erg lekker, en vooral, erg gezellig !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie foto's van seaworld en een gezellige avond gehad zo te zien en lezen, kortom een geslaagde dag! Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jullie hebben weer een super mooie dag gehad in Seaworld. Veel herkenbare dingen en wat een schitterrende foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke dag weer. Volgens mij hebben wij op,dezelfde dag,in Seaworld gelopen maat ik heb jullie niet gezien. Het was ook weer best druk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ben weer aan het bijlezen, lekkere dag met een gezellig einde. RJ heeft zijn speciaal t-shirt weer aan zie ik. Heeft het nog wat opgeleverd.....hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!