vrijdag 12 juli 2013

Dag 8 - Legoland

Dag 8 alweer, de eerste week is al voorbij, wat gaat de tijd hier toch snel. Vandaag zaten we om 8.45 uur alweer in de auto, deze keer staat de TomTom ingesteld op Winter Haven, want we gaan speciaal voor de mannen in dit gezin naar Legoland. Legoland is een attractiepark speciaal gericht op kinderen tussen 2 - 12 jaar. De achtbanen zijn ook wat minder heftig, maar voor mij nog steeds teveel achtbaan. Ik ben één keer mee geweest, maar ben tot de conclusie gekomen dat hoe ze het ook noemen voor kinderen, bejaarden,  etc, als het snel gaat en ineens steil naar beneden dan is het niets mij. Ik mag niets eens gillen van de kinderen en dat is een toch bijna niet te indrukken reactie op het gebeuren! Nee, ik doe het niet meer, een beetje draaien is geen probleem, maar dat is het uiterste....









Zucht... deze doet het niet!!!
Het was niet zo ontzettend druk als bij de andere bekende parken. Bij elke attractie was een wachtrij van 5 min, ook nog rond 12.30 uur. Dat is toch wel een verademing na al die extreme wachttijden elders. 
Thijs haalt zijn rijbewijs, net als Harm dat 39 jaar geleden in Legoland Denemarken deed. Iris heeft grote problemen met de bootjes waarmee je een parcours mee af moet leggen, je vaart door gas te geven met een voetpedaal en natuurlijk te sturen. Dat sturen was voor Iris enorm lastig, ze lag aldoor klem met haar boot.  Kennelijk deed haar boot het niet geweldig, want na een tijdje kwam er ook iemand naar de motet van het bootje kijken. Thijs en ik waren na haar gestart, maar zij kwam ver na ons binnen, knap gefrustreerd! Of het nou echt aan de boot lag of aan haar stuurmanskunst zullen we nooit weten....
We doen nog wat attracties waaronder ook de safari, waarbij je met autootjes door een parcours geleid worden. Onderweg zie je allerlei taferelen van dieren die in Afrika in het wild leven. Echt mooi gemaakt. Daarna lopen we Nasr mini land waar allerlei highlights uit de VS te zien zijn. Allerlei steden zijn vertegenwoordigd, echt leuk omdat we in de meeste geweest zijn en veel herkennen, Zoals bijv San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, Miami Beach, enz.








Het past net....




Om 12.30 uur gaan we richting het stadion voor een piratenshow, wat een soort kruising is tussen stuntshow in Hollywood studio's en Clyde and Seamore in Seaworld. Er worden allerlei stunts op waterski's gedaan verweven in een Lego verhaal over piraten.
Wij vinden het een leuke, gevarieerde show. Op de terugweg stoppen we bij een Diary Queen langs de '27', we nemen alle 4 een chocolate dipped cone, die ons prima smaakt. We vervolgens onze weg naar huis, maar maken eerst nog een tussenstop bij de Publix om fruit, vers brood, lekkere rosbief en sushi voor de dames te halen. Rond 15.00 uur zijn terug bij de villa. Ondanks de zwarte luchten onderweg hebben we slechts een paar druppels regen gehad. 














De tweede helft van de middag brengen we in en om het zwembad door. Thijs speelt wat computer spelletjes en Iris what's appt met het thuisfront. 

Rond 17.00 uur besluiten we nog even naar Posner Park te rijden. Als we onze straat uit willen rijden zien we ineens een schildpad midden op de weg. We rijden een stukje door om de auto achter ons ruimte te geven en stoppen dan omdat we de schildpad op het gras willen zetten. De mensen in de auto achter ons hadden hetzelfde plan, als Thijs en ik teruglopen is de schilpad al gered. We willen nog wel even een foto van hem maken. dan wordt er ineens Nederlands tegen ons gesproken. Het blijkt Laura (lautje op haar blog) met haar familie te zijn. Ze zitten 3 huizen verder in dezelfde straat. Echt grappig elkaar zo ineens op straat te ontmoeten. 

Wij gaan verder richting Posner Park want Harm wil een extra harde schijf bij de Best Buy kopen en Iris wil heel graag eens de Dollar Tree met een bezoek vereren, een winkel waar alles $ 1,00 kost. We lopen ook nog even een mooie boekenwinkel, met een enorme keus aan boeken, binnen. Helaas kan Harm daar niet vinden wat hij zoekt. Nadat we geslaagd zijn voor de harde schijf en ook nog een CD rijden we een weg, landinwaarts achter Tuscan Ridge, in. We komen eigenlijk gelijk in een heel andere wereld terecht. De wereld van ongerepte natuur afgewisseld met landerijen waar huizen of mobil homes op staan. En dit alles op heel grote afstand van elkaar. Na een hele tijd rijden komen we een bordje tegen waar de schoolbus stopt, onze kinderen kunnen zich niet voorstellen hoe je zo kan leven, zo ver van alles vandaan. Na een klein uurtje toeren zijn we rond 8 uur 's avonds terug in de villa. We schuiven lekker makkelijk pizza's in de oven, maar de rookmelders staan hier zo precies afgesteld, dat bij het openen van de oven er een enorm gegil ontstaat, wat niet heel snel te stoppen is..... Zucht, wat een #|^<^?g#£ herrie. 
Harm gaat ruimte op de computer maken, zodat ik er weer foto's op kan zetten, dan kan het blog gemaakt worden en gaan we daarna slapen. 

7 opmerkingen:

  1. Leuk park Legoland maar ook voor mij hier geen achtbanen. Sorry Iris maar ik heb wel hard moeten lachen om je gezicht in dat bootje...wat is dat dan balen hè!! Het is een feest van herkenning hier in Florida waar we elkaar allemaal tegen het lijf lopen en dat zo ver van huis. Leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zijn jullie niet in World of Chima geweest? Het ziet er idd heel rustig uit maar dat is ook wel eens lekker.
    Veel plezier vandaag, gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo te zien is Legoland nog niet echt ontdekt door alle toeristen want het ziet er rustig uit. Maar wel ontzettend leuk gedaan allemaal, mooi om te zien.
    Vandaag al weer een ontmoeting, grappig zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk al die ontmoetingen met medebloggers en wat een relaxte dag in legoland. Jammer dat de rookmelders de rustiek verstoord hebben, haha, maar in ieder geval weten jullie nu dat ze werken :) Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie foto's weer zeg.
    Wat is de wereld toch klein he, twee NL families to the rescue voor die schildpad. Heel toevallig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahaha !!! Ik kan me het helemaal voorstellen, die herrie van de pizza's; en dan ook nog de deur naar buiten open laten staan zeker ;-) ! Bizar toch, dat jullie helemaal geen slecht weer gehad hebben, zo ver weg is het toch ook niet natuurlijk. Gelukkig lekker ijsje bij de DQ, altijd een mooie onderbreking van de dag

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha het is zeker een small world! Ook zo toevallig dat jullie gewoon vier villa's verderop zitten!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je ons blog bezocht hebt en een berichtje achterlaat!